kuudelle

2 isoa uuniperunaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
200 g herkku- tai esim. portobellosientä
200 g mausteista raakamakkaraa esim. chorizoa
6 kananmunaa
1 1/2 dl kermaa tai maitoa
muutama timjamin ja persiljan oksa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
50 g voimakasta juustoa raastettuna
2 rkl rypsiöljyä

Pese ja pilko porkkanat ja perunat puolentoista sentin kuutioiksi. Leikkaa punasipuli suikaleiksi ja paloittele makkarat noin sentin siivuiksi.

Laita kaikki syvälle uunipellille ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vatkaa munat ja kerma sekaisin, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kun perunat ja porkkanat ovat melko kypsiä, lisää pilkotut sienet ja kaada munamassa päälle. Ripottele juustoraaste mukaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva