neljälle

500 g (uusia) perunoita
1 punasipuli
100 g kapriksia
100 g oliiveja
100 g pakasteherneitä
suolaa ja mustapippuria
200 g purkki savusärkiä
4 pehmeäksi (7 min.) keitettyä kananmunaa puolikkaina
yrttivinegrettiä

Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pilko jäähtyneet perunat ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä ainekset tilavaan kulhoon. Lisää oliivit ja kaprikset sekä sulatetut herneet. Mausta salaattipohja suolalla, pippurilla ja yrttivinegretillä, annostele päälle savusärkiä ja 2 munanpuolikasta per syöjä.

Yrttivinegretti

1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
kourallinen persiljaa ja timjamia
2 dl kylmäpuristettua öljyä

Sekoita vauhdikkaasti sauvasekoittimella tai käsivispilällä.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva