100 g voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl rouhittua tai jauhettua kardemummaa
1 1/2 dl maitoa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Voitele ja korppujauhota noin 1 litran vetoinen pyöreä kahvikakkuvuoka tai pitkänomainen vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Ravista jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi vaahtoon. Sekoita hellävaroen ja lisää kardemumma, maito ja sulatettu voi vähitellen. Älä vatkaa.

Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa. Kakku on kypsä kun sen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja reunat ovat irronneet vuoasta.

Anna jäähtyä noin 20 minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat ritilälle. Säilytä puhtaaksi pestyn vuoan alla.

Jaa artikkeli