3 dl ohrahelmiä tai ohrasuurimoita
kasvislientä
1 endiivi
3 suippopaprikaa
200 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
1 ruukku tai pussi jääsalaattia
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria
tuoretta salviaa, timjamia ja oreganoa
oliiveja
300–400 g vuohenjuustoa
loraus juoksevaa hunajaa

Kastike
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria

Leikkaa tomaatit halki ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja hienonnetuilla yrteillä.

Kuivata tomaatinpuolikkaita noin 100-asteisessa uunissa luukku hieman raollaan 3–4 tuntia kunnes tomaatit ovat hieman rypistyneet ja maku on vahvistunut. Keitä ohrahelmet kasvisliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Paahda halkaistut, siemenettömiksi riivityt suippopaprikat uunissa grillivastuksen alla maksimilämmöllä kunnes ne saavat reilusti paahtunutta väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Vispaa sinapista, punaviinietikasta, sokerista ja oliiviöljystä kastike. Kaada se ohrahelmien päälle.

Rakenna salaatti isolle vadille tai yksittäisille lautasille. Laita pohjimmaiseksi rapeat salaatin- ja endiivinlehdet, sitten paahdetut paprikat ja uunikuivatut tomaatit sekä maustetut ohrahelmet.

Leikkaa vuohenjuusto noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi, valele ne kevyesti hunajalla ja paahda grillivastuksen alla kauniin ruskeiksi. Nosta juusto salaatin päälle. Koristele oliiveilla ja oliiviöljyllä.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli