1/4 perusjuuston massaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl kiehautettuja nokkosia
suolaa 1/4 perusohjeen määrästä

Ryöppää tuoreet nokkoset, jäähdytä kylmällä vedellä ja hakkaa hienoksi. Varaa muutama kaunis nokkosen lehti kokonaisena koristeeksi.

Hienonna myös valkosipuli. Nosta juustomassa kattilasta kulhoon, lisää nokkos- ja valkosipulisilppu sekä suolaa ja sekoita.

Vuoraa syvä lautanen kaksinkertaisella sideharsolla. Asettele nokkosen lehdet harsolle yläpuoli kangasta vasten. Nostele maustettu juustomassa varovasti harsolle.

Kääräise sideharso nyytiksi, jotta juusto muotoutuu palloksi, sido nyytti ylhäältä narulla ja nosta jääkaappiin valumaan (ks. juuston perusohje).

PERTTU PAULASTO ja JOHANNA WESTERSUND
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

Jaa artikkeli