kuudelle
1 nippu vihreää parsaa
3 kypsää avokadoa
1 punasipuli
kourallinen vuohenputken versoja

vinegretti
2 rkl viinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Sekoita etikka, sokeri ja sinappi. Kaada öljy nauhana seokseen koko ajan vispaten. Mausta vinegretti suolalla ja pippurilla. Leikkaa punasipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeeseen maustumaan.

Leikkaa parsat pitkittäin ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsen avulla. Ota lusikalla avokadot ulos kuoristaan ja leikkaa viipaleiksi. Yhdistä parsalastut, avokadoviipaleet ja punasipulivinegretti. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva