pellillinen

5 dl maitoa
1 dl mannaryynejä
ripaus suolaa

Keitä puuroksi ja lisää

5 dl maitoa
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita

Kaada taikinavoidellulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tyrnipehmiksen ja -siirapin kanssa. Koristele kokonaisilla tyrneillä.

Tyrnipehmis

1/2 litraa vaniljajäätelöä
1/2 dl tyrnisiirappia
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia

Anna jäätelön pehmetä sen verran, että saat sekoitettua jugurtin ja siirapin siihen. Nosta massa hetkeksi takaisin pakastimeen, kunnes se on sopivan kiinteää, mutta vielä pehmeää. Lusikoi pannarin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tyrnisiirappi

2 dl tyrnimehua
2 dl sokeria

Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli