200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 dl kuohukermaa

1–2 dl pakastevadelmia

koristeluun
kuivattua vadelmarouhetta

Vispaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin.

Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele lopuksi vadelmat taikinaan.

Lusikoi taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä uunin lämpö pois ja anna kakun paistua vielä noin 15 minuuttia.

 

MAIJA ENGSTRÖM
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli