punarinta-levea
KP_FB_1000x1000_punarinta

KUIN SÄDE AURINGON

Puuhastelen puutarhan syystöissä. Yllättäen pensasaidan kätköistä kantautuu kuin pienten hopeatiukujen helkettä. Kutsuääni kuuluu punarinnalle, jokasyksyiselle vieraalle pihassani. Pieni nappisilmä lehahtaa läheiselle oksalle ja seuraa touhujani kiinnostuneena.
Jätän työt kesken ja istahdan penkille. Lintu pomppii yhä lähemmäksi, välimatka kutistuu vajaaseen metriin.

Syy punarinnan pelottomuuteen on yksinkertainen. Se on oppinut, että pihalla touhuava tarhuri on vaaraton, ja luvassa on syötävää. Vastikään kitketystä kukkapenkistä tai muokatulta kasvimaalta löytyy helposti matoja ja toukkia.

Pihatarhurikin saa tapaamisista osansa. Palleromaisen punarinnan vierailut ihastuttavat ja antavat hyvän mielen. Oranssina hehkuva rinta on kuin pieni aurinko syksyn harmauden keskellä.

ERKKI MAKKONEN

Uppoudu lumoaviin luontohetkiin Kodin Pellervossa. Tarinoita Linssin takaa kertoo Erkki Makkonen.

Tutustumistarjous

Tilaa Kodin Pellervo nyt!

Kodin Pellervo on hyvän mielen lehti oman tiensä kulkijoille. Jokainen numero antaa yllin kyllin ilonaiheita ihan tavalliseen arkeen. Käsityöohjeita, askartelua, ruoka- ja leivontareseptejä löydät joka ikisestä lehdestä. Ristikot, sudokut ja sanaristit pitävät älynystyrät kunnossa.

Tervetuloa mukaan nojatuolimatkoille hauskoihin kyliin ja pikkukaupunkeihin, vieraaksi asukkaidensa näköisiin koteihin ja tekemään tuttavuutta mielenkiintoisten, tavallisten ihmisten kanssa. Julkkisjuttuja meillä ei ole, eikä meillä laihduteta, vaan terveysjuttumme tarjoavat lempeästi näkökulmia hyvään elämään. 

Lehti painetaan Joensuussa kotimaisesta puusta tehdylle paperille.

Tartu tarjoukseen ja liity joukkoomme juuri sellaisena kuin olet!

Kodin Pellervo, ystävä täynnä tarinoita, löytyy postilaatikostasi vuonna 2024 kymmenen kertaa; tuplanumeroita on kaksi.

Kestotilaus 32 €/6 kk/5 numeroa

Määräaikainen tilaus 41 €/6 kk/5 numeroa

Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta ja sisältää 5 numeroa. Kestotilaus jatkuu 6 kk:n jaksoissa automaattisesti voimassa olevaan hintaan (nyt 41,50 €). Ensimmäisen tilausjakson maksettuani voin koska tahansa katkaista tilauksen tai muuttaa sen määräaikaiseksi. Määräaikaisen tilauksen normaalihinta on 46,50 €/6 kk

Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti tilausjakson loppuessa. Voit myös jatkaa tilaustasi edullisesti kestotilauksena. Tarjoukset ovat uusille tilaajille. Tilaus on uusi, kun aikaisempi tilaus on päättynyt vähintään 3 kk sitten.