Elokuun lehden Herukkaisten kuppikakkujen ohjeesta puuttuu maidon määrä. Taikinaan tulee 1 ½ dl maitoa.
Tässä korjattu ohje kokonaan.
10–12 kpl
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2 dl punaherukoita
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voitele muffini- tai kuppikakkuvuoat. Sekoita kuivat ainekset. Riko munat maitoon, vispaa ne kevyesti. Lisää munamaito parissa erässä kevyesti vatkaten. Kääntele lopuksi punaherukat varovasti joukkoon.
Lusikoi taikina hyvin voideltuihin vuokiin. Jätä kohoamisvaraa 1/4 verran. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrutus
200 g ranskankermaa tai rahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 rkl marjajauhetta tai muutama tippa punaista elintarvikeväriä
Vatkaa kaikki ainekset vaahdoksi ja pakkaa pursotinpussiin tähtityllan kanssa. Pursota jäähtyneiden kakkusten päälle reipas kasa kuorrutetta. Koristele marjajauhepöläyksellä ja punaherukoilla.