kahdelletoista
kakkupohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl öljyä
- 2 ½ dl kuumaa kahvia
- 2 ½ dl kiehuvaa vettä
valkosuklaamousse
- 200 g valkosuklaata
- 300 g tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
koristeluun
- muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
- 10 g tummaa suklaata
- 100 g pääsiäismakeisia
UUNIN lämpö 175°
KAKKUPOHJA Valmistele kakkuvuoka. Jos haluat korkean kakun, käytä kahta halkaisijaltaan 18 sentin vuokaa. Matalampi kakku syntyy yhdessä halkaisijaltaan 23 sentin vuoassa. Voitele vuoka / vuoat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää sähkövatkaimella vatkaten kananmunat ja öljy. Lisää kahvi ja kiehuva vesi ja jatka vatkaamista 2 minuuttia.
Kaada taikina vuokaan / vuokiin. Paista uunin keskiosassa 35–45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta edelleen mehevä. Tikulla kokeiltaessa muutama muru saa tarttua, mutta jos tikku nousee paistoksesta tahmaisena, paista vielä.
Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissaan 15 minuuttia. Kääri ne sen jälkeen kelmuun ja anna jäähtyä kokonaan. Kelmutus pitää kakut mehevinä.
VALKOSUKLAAMOUSSE Sulata valkosuklaa varoen mikrossa tai kulhossa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa, valuta valkosuklaasula tuorejuustoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja lisää nuolijalla nostellen seokseen.
kakkupohja Halkaise pohjat kahtia. Isossa vuoassa paistetusta pohjasta tulee matala kaksikerroksinen kakku. Tasoita leikkaamalla pinnan kohouma pois.
Levitä valkosuklaamoussea sentin paksuinen kerros kakkupohjien väliin ja ohuelti myös sen pinnoille paletti- tai leikkuuveitsellä tai metallisella paistinlastalla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi.
Värjää loppu valkosuklaamousse vihreällä elintarvikevärillä ja raasta joukkoon tummaa suklaata. Levitä mousse kakun pinnalle ja päälle.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja viimeistele koristelu pääsiäismunilla tai muilla makeisilla.