neljälle

  • 1 iso hapokas omena
  • 2 rkl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 4 levyä lehtitaikinaa

voiteluun

  • kananmunaa

tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta

UUNIN lämpö 200°. Voit paistaa omenamunkit myös kiertoilmakypsentimessä.

Kuori omena ja poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenasta neljä sentin paksuista viipaletta.

Mittaa sokeri ja kaneli lautaselle ja kierittele omenaviipaleet seoksessa.

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia ja laita omenaviipale taikinapalojen väliin. Tee keskelle reikä ja nipistele reunat hyvin kiinni.

Voitele taikina munalla ja ripottele päälle loppu kaneli-sokeriseos lautaselta.

Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia tai kiertoilmakypsentimessä 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kullanruskea.

Tarjoa heti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kiertoilmakypsennin, air­fryer, tuttavallisesti jopa pöhötin, on pienikokoinen pöytäuuni, joka kypsentää ruoat kiertoilman avulla. Niukasti energiaa käyttävä, mutta tehokas laite käy monenlaiseen ruuanlaittoon. Pöhötin on tavallista uunia nopeampi ja paistojäljeltään rapeampi. Kokonsa vuoksi kiertoilmakypsennin sopii pienten annosten tekemiseen.

Jaa artikkeli