1 reikäleipä, vaalea tai tumma, halkaistuna
Päällyste
200 g tuorejuustoa
2 rkl sinappia
1 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunamehua
kourallinen persiljaa silputtuna
jääsalaatin lehtiä
Täytteet
200 g kylmäsavulohta viipaleina
100 g sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
60–70 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
kourallinen isoja kapriksia tai oliiveja
marinoituja herkkusieniä
yrttejä koristeeksi
Marinoidut herkkusienet
muutama iso herkkusieni
2 rkl paprikasäilykettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
Marinoi herkkusienet. Tee soijasta, etikasta ja sokerista marinadi. Anna sieniviipaleiden maustua siinä 1–2 tuntia.
Valmista päällyste.Yhdistä mausteet tuorejuustoon. Levitä reilu kerros päällystettä leivän pintaan.
Kokoa kranssi. Asettele päälle jääsalaatin lehtiä. Lisää muita päällysteitä omiin osioihinsa: sommittele kalat ja katkaravut, kinkut ja oliivit sekä herkkusienet kokonaisuuksiksi. Koristele yrteillä.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt