kahdeksalle

Ø 20–22 cm vuokaan
100 g voita
1 ½ dl sokeria
½ dl vaahterasiirappia
1 kananmuna
2 ½ dl mantelijauhetta
1 ½ dl kaurajauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelilastuja
3 isoa tai 8–10 pientä luumua

UUNIN lämpö 180°.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota tasaiseksi.

Yhdistä mantelijauhe, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Nostele seos voi-sokeri-munavaahtoon.

Kastele leivinpaperi ja rutista mytyksi. Levitä paperi uuni- ja kakkuvuoan pohjalle.

Levitä ⅔ taikinasta vuokaan.

Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut ja asettele vuokaan.

Sekoita lopun taikinan joukkoon kaurahiutaleet ja mantelilastut. Levitä seos luumujen päälle.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa jäähtyneenä korvapuustijäätelön kanssa.

Korvapuustijäätelö

3 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Vaahdota kerma. Valuta joukkoon kondensoitu maito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta vähintään tunti. Jäätelö säilyy pakastimessa peitettynä useamman kuukauden.

Jaa artikkeli