kolmelle

3 pienehköä kalafileetä esim. siikaa (yhteensä noin 500 g)
300 g hapankaalia
½ purjoa
6 keskikokoista perunaa
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja sokeria
tilkka soijakastiketta

1 ½ dl kalalientä (kuutiosta)

yrttejä tai ruohosipulia pintaan

Tämä ruoka onnistuu parhaiten kannellisessa paistinpannussa tai isossa kasarissa.

Halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi.

Lohkaise voita pannulle, lisää myös tilkka öljyä. Paistele perunaviipaleita muutama minuutti. Lisää purjo.

Jatka paistamista, ota hetken kuluttua hapankaalikin pannulle. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Suolaa siikafileet nahattomalta puolelta. Nosta ne pannulle paistoksen päälle nahkapuoli ylöspäin. Lisää fileiden pintaan vielä pari pientä voinokaretta ja lorauta hiukan soijakastiketta perään.

Kaada kalaliemi pannulle. Nosta kansi päälle. Pienennä lämpöä ja anna hautua 8–10 minuuttia. Nosta kansi pois, tarkista kypsyys.

Ripottele yrttejä päälle ja vie tarjolle.

Jaa artikkeli