kolmelle
3 pienehköä kalafileetä esim. siikaa (yhteensä noin 500 g)
300 g hapankaalia
½ purjoa
6 keskikokoista perunaa
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja sokeria
tilkka soijakastiketta
1 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
yrttejä tai ruohosipulia pintaan
Tämä ruoka onnistuu parhaiten kannellisessa paistinpannussa tai isossa kasarissa.
Halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi.
Lohkaise voita pannulle, lisää myös tilkka öljyä. Paistele perunaviipaleita muutama minuutti. Lisää purjo.
Jatka paistamista, ota hetken kuluttua hapankaalikin pannulle. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
Suolaa siikafileet nahattomalta puolelta. Nosta ne pannulle paistoksen päälle nahkapuoli ylöspäin. Lisää fileiden pintaan vielä pari pientä voinokaretta ja lorauta hiukan soijakastiketta perään.
Kaada kalaliemi pannulle. Nosta kansi päälle. Pienennä lämpöä ja anna hautua 8–10 minuuttia. Nosta kansi pois, tarkista kypsyys.
Ripottele yrttejä päälle ja vie tarjolle.
kuudelle 1½ kg karitsan luutonta lapaa300 g turkkilaista jogurttia1 ruukku tuoretta oreganoa2 sitruunaa2 rkl ras el hanout-mausteseosta1 dl oliiviöljyä Tarjoiluun 200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna½ granaattiomenan siemenethiutalesuolaa ja mustapippuria150 g fetajuustoa [&hellip
300 g voita2 ½ dl sokeria 2 ½ fariinisokeria200 g hunajaa (n. 1 ½ dl)1 rkl soodaa3 kananmunaa1 kg vehnäjauhoja1 tl neilikkaa2 tl kanelia1 tl inkivääriä1 rkl pomeranssinkuorta Jos hunaja […]
neljälle 1 kg perunoita300 g silakkafileitä100 g porsaankylkeä viipaleina2 ½ dl kermaa2 ½ dl maitoa3 munaasuolaa, mustapippuria kourallinen silputtua tuoretta tilliä Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa […]
noin 20 x 30 uunivuokaan tai kahteen pyöreään pienempään astiaan 290 g valkosuklaata (2 levyä)150 g voita3 munaa1 dl sokeria3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta2 tl vaniljasokeria1 tl leivinjauhetta½ litraa […]
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka. Mausta tomusokerilla. Säädä makeus sopivaksi keksien ja hillon tai marjojen mukaan.