Siirry sisältöön

Ainekset

kymmenelle

  • 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g laktoositonta raejuustoa
  • 1 dl öljyä
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl hunajaa

Tarjoiluun

  • tomusokeria

Ohje

  1. Uunin lämpö 175°. Vuoan halkaisija 20–22 cm. Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin leivinpaperi.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
  3. Mittaa teho- tai sauvasekoittimen kulhoon kananmunat, raejuusto, öljy ja yhden appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Soseuta ainekset sileäksi.
  4. Kaada raejuustosose kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kuori jäljelle jäänyt appelsiini ja viipaloi se. Valuta kakkuvuoan pohjalle hunaja ja asettele appelsiiniviipaleet hunajan päälle. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  6. Paista uunin keskiosassa 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Sirota kakun pinnalle tomusokeria.
  7. Kakun voi tarjota joko kumottuna, jolloin appelsiiniviipaleet ovat ylinnä tai paistopinta ylöspäin, jolloin viipaleet jäävät pohjapuolelle.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy