Tulinen porkkanasosekeitto
Tulisen porkkanakeiton voit näppärästi lämmittää jääkaapista tai ottaa termospullossa retkelle mukaan.
Kesäporkkananipusta tulee suloruokaa, kun se ryyditetään sitruksenkuorella, timjamilla ja oreganolla.
neljälle
tarjoiluun
UUNIN lämpö 225°.
Pese ja harjaa porkkanat hyvin, leikkaa naatit pois ja halkaise yli pari senttiä paksut yksilöt.
Pese sitrus kuumalla vedellä, raasta kuorta ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu odottamaan uunista ottamista.
Laita porkkanat uunivuokaan, valuta päälle hunaja. Murskaa mausteet morttelissa ja ripottele porkkanoiden päälle.
Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat napakoita mutta kypsiä. Valuta mehukuoriraaste lämpimien porkkanoiden päälle.
Tarjoa jogurtin ja hunajan kanssa kasvislisukkeena vaikkapa grillatun lihan tai kanan kanssa.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.