Siirry sisältöön

neljälle

  • nippu kesäporkkanoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • ½ tl suolaa

tarjoiluun

  • paksua jugurttia
  • hunajaa

UUNIN lämpö 225°.

Pese ja harjaa porkkanat hyvin, leikkaa naatit pois ja halkaise yli pari senttiä paksut yksilöt.

Pese sitrus kuumalla vedellä, raasta kuorta ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu odottamaan uunista ottamista.

Laita porkkanat uunivuokaan, valuta päälle hunaja. Murskaa mausteet morttelissa ja ripottele porkkanoiden päälle.

Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat napakoita mutta kypsiä. Valuta mehukuoriraaste lämpimien porkkanoiden päälle.

Tarjoa jogurtin ja hunajan kanssa kasvislisukkeena vaikkapa grillatun lihan tai kanan kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy