Siirry sisältöön

Ainekset

12 hengelle

ø 22–24 cm irtopohjavuokaan

pohja

  • 200 g bastogne-keksejä
  • 100 g voita sulatettuna

täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 250 g pakastemansikoita soseutettuna
  • 1 ½ dl makeaa kuohuviiniä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan kuori + 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa

Kiille

  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl mansikkamehutiivistettä
  • 1 ½ dl makeaa kuohuviiniä

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita
  • syötäviä kukkia

Ohje

Pohja

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää seokseen sulatettu voi.
  2. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Kiille ja koristelu

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna mehu kattilassa ja sulata siihen valutetut liivatelehdet.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää mehuun loppu kuohuviini.
  3. Anna kuohuviinin vaahdon tasaantua ja seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada kiille täysin hyytyneen kakun pinnalle varoen.
  4. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.
  5. Koristele kakku mansikoilla ja kukilla.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy