Mansikka-raparperipavlova
Upea mansikka-raparperipavlova saa täytteekseen alkukesäisen raparperihillokkeen. Kakku kootaan juuri ennen herkuttelua, mutta kaiken muun voi tehdä etukäteen valmiiksi.
Paikka kuin paikka muuttuu mansikkapaikaksi, kun saa palan marjaisaa kakkua. Mehutiiviste ja pakkasmarjat pitävät mausta huolen.
12 hengelle
ø 22–24 cm irtopohjavuokaan
pohja
täyte
kiille
koristeluun
POHJA
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää seokseen sulatettu voi.
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
TÄYTE
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä kulhossa mansikkasose, 1 dl kuohuviiniä, tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuoriraaste sekä -mehu. Vaahdota kuohukerma.
Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kattilassa ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos mansikka-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
KIILLE JA KORISTELU
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna mehu kattilassa ja sulata siihen valutetut liivatelehdet.
Nosta kattila pois liedeltä ja lisää mehuun loppu kuohuviini. Anna kuohuviinin vaahdon tasaantua ja seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada kiille täysin hyytyneen kakun pinnalle varoen.
Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi. Koristele kakku mansikoilla ja kukilla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.