Yksi marinadi käy kaikille, pujotteleepa tikkuihin sitten kanaa, kasviksia tai lihaa. Ja jos grillaus ei juuri nyt ole ajankohtaista, vartaat valmistuvat myös uunissa.
Lihaisat
neljälle 500–600 g naudan ulkofileetä 4–6 varrastikkua
VARTAAT Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa liha noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota lihakuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Suruuttele sileäksi. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta.
GRILLAA nopeasti kuuman grillin ritilällä tai parilalla.
Kasvisten ystäville
neljälle 8–10 varrastikkua 1 kesäkurpitsa 200 g kuningasosterivinokkaita tai herkkutatteja
VARTAAT Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa kasvikset ja sienet noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI JA VALMISTUS Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen.
Kanaisat
neljälle 500–600 g broilerin maustamatonta paistileikettä 4–6 varrastikkua
VARTAAT Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi. Pujota puolikkaat vartaisiin useammasta kohtaa toukkamaisesti kiemurtaen. Nosta vartaat leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI JA VALMISTUS Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen, mutta varmista kypsyys ennen tarjoamista: kypsän linnun lihasneste valuu veitsellä pistettäessä kirkkaana.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.