Miten ja milloin tutustuit Muumeihin ensi kertaa? Luitko, katselitko, kuuntelitko, leikitkö? Kerro! Kokoamme kimaran muistoista Kodin Pellervon keväiseen numeroon.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta rakastetun kirjailijan ja kuvataiteilijan, Tove Jansssonin, syntymästä. Monipuolisen taiteilijan elämäntyötä juhlitaan ympäri Suomen ja maailman, Kodin Pellervossa myös.

Kirjoita kirje tai sähköpostiviesti, jossa kerrot tarinan sinulle tärkeästä tuokiosta Muumien kanssa. Kokemus voi liittyä Muumien maailmaan monella tavalla: kuvakirjoihin, romaaneihin, novelleihin, sarjakuviin, piirrosanimaatioihin, elokuviin, esineisiin tai vaikka lauluihin tai leikkeihin.

Miten sait ensikosketuksesi Muumilaaksoon? Kuka on suosikkihahmosi? Mitä olet siltä oppinut? Mikä Muumeissa ihastuttaa? Ärsyttävätkö ne joskus? Miksi? Miten Muumi-suhteesi on vaihdellut vuosien mittaan? Vieläkö ne kulkevat matkassasi? Millä lailla?

Lähetä sähköposti osoitteeseen: johanna.westersund(a)pellervo.fi

Kirjeet tulevat perille osoitteella:

toimitussihteeri Johanna Westersund
Kodin Pellervo
PL 77
00101 Helsinki.

Liitä muistojen mukaan oma nimesi ja yhteystietosi.

Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken mukavia Muumi-palkintoja.

Lisää juhlavuoden ohjelmasta http://tove100.fi/

Jaa artikkeli