Islannin kevät kutsuu

Pieni vastakohtien saari valtameressä tarjoaa suuria luonnon elämyksiä.

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 1.4.
Lento Helsingistä Keflavikiin klo 15.30-15.55 (aikaero kolme tuntia). Bussikuljetus lentokentältä Sinisen laguunin luonnonkylpylään. Laavalohkareiden keskellä uiskennellaan mineraalipitoisessa, noin 35-asteisessa vedessä. Siis uimapuku käsimatkatavaroihin! Pyyhkeet saamme kylpylästä. Uintiaikaa on noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen nautitaan välipala kahvilassa. Kylpylän kaupassa myydään Sinisen laguunin omia ihonhoitotuotteita. Bussikuljetus Reykjavikiin, Reykjavik Centrum -hotelliin *** kaupungin keskustassa. Päivälliselle kokoonnumme hotellin ravintolaan.

Torstai 2.4.
Aamiainen. Puolipäiväretkellä tutustutaan maailman pohjoisimman pääkaupungin tärkeimpiin kohteisiin ja arkkitehtuuriin: tyylipuhdas Hallgrimin kirkko, kalansuomuja muistuttavin laatoin peilaavan ooppera- ja konserttitalo Harpa, piskuinen parlamentti, kaupungintalo, Asmundur Sveinssonin veistospuisto, kalasatama, Perlanin näköalapaikka, Alvar Aallon suunnittelema Pohjolan talo sekä Arbaejarsafn-museoalue, missä on mm. Reykjavikin vanhimpia turvekattoisia rakennuksia. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä katselemaan kaupunkia ja sen kauppojen tarjontaa tai lähteä ratsastamaan tai uimalaan. Illallinen hotellissa.

Perjantai 3.4.
Aamiainen. Teemme halki laavakenttien kokopäiväretken Kultaiseksi kolmioksi kutsutulle alueelle. Nimi viittaa Islannin kolmeen tunnetuimpaan nähtävyyteen.
Thingvellirin hautavajoama, suuri laakso on maailman vanhimman parlamentin, alltingin, syntyseutua 900-luvulta, ja siellä kuultiin myös Islannin itsenäisyysjulistus kesäkuun 17. päivänä vuonna 1944. Thingvellirissä voi astella kahdella mannerlaatalla, sillä juuri siellä Euraasia hiljakseen erkaantuu Pohjois-Amerikasta.
Vaikuttava Gullfossin vesiputous on Euroopan suurimpia ja se pauhaa lähellä Jangjökullin jäätikköä. Vesimassa saattaa nousta 2000 kuutioon sekunnissa (vrt. Kuusamon Kiutaköngäs, n. 260 kuutiota).
Haukadalurin kuumilla lähteillä on aktiivinen Strokkurin Geysiri, joka muutaman minuutin välein purskauttaa kiehuvan vesimassansa yli 30 metrin pilariksi. Tuhti lounas nautitaan Geysir-ravintolassa. Lisäksi päivän ohjelmaan kuuluu pysähtyminen Keridin kraatterille sekä visiitti Alafossin tehtaan villakaupassa.

Lauantai 4.4.
Aamiainen hotellissa. Suuntaamme kokopäiväretkellä eteläiselle rannikolle. Matkan varrella on kaksi komeaa vesiputousta, Seljalandsfoss ja Skógafoss. Ajelemme laavahiekan peittämää rannikkoa halki peltotilkkujen ja pikku kylien. Vuonna 2010 tulivuoren purkaus peitti tuhkaan rannikon talot ja tilukset. Käymme katsomassa tapahtumista koostetun filmin ja kuulemme perheen kokemuksista. Lounas Vik i Mýrdalin kylässä, missä maisema tarjoaa ehtymätöntä silmänruokaa. Päivän elämyksiin lukeutuu huikea näkymä jäätikölle.
Lähtäisillalliselle kokoonnutaan Reyjavikin vanhimmassa, tunnelmallisessa ravintolassa, Laekjarbrekassa.

Sunnuntai 5.4.
Hyvin varhainen aamiainen ja bussikuljetus Keflavikin lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 07.30-13.50.

 

Matkan hinta: 1440 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:

  • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki-Keflavik-Helsinki
  • lentokenttäverot, turva- ja matkustajamaksu
  • majoitus Reykjavik Centrum -hotellissa *** jaetussa kahden hengen huoneessa
  • lentokenttäkuljetukset Islannissa
  • ohjelmassa mainitut retket ja ruokailut (ei ruokajuomia)
  • suomenkielinen opastus

Lisämaksusta:

  • yhden hengen huone +210 €/hlö

Hintaan ei sisälly matkavakuutus (suositamme), ruokajuomat, toimistokulut10 €/varaus

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100,  matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi tai http://www.kouvolanmatkatoimisto.fi/

Lisävalaistusta Kodin Pellervossa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, p. 040 590 5332

KUVAT: Jarmo Uusi-Rintakoski ja Sophie Fiskars

TEKSTI: Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

Jaa artikkeli