Suomen leipä- ja piirakkaperinne on rikas. Maamme eri kulmilla leivotaan ja syödään monenlaisia herkkuja. Vain muutamia mainitakseni meiltä löytyy röpörieskaa, pitoleipää, kropsua, rinkeliä, teosta. Kukkoa, rättänää, rievää, setsuuria, junttaa. Kakkoa, varilimppua, saaristolaisleipää, rönttöstä. Lepuskaa, tsupukkaa, vatruskaa, ressua. Lista on loputon.

Lomamatkalla on hauskaa ja makoisaa käydä ostamassa paikallista leipää, piirakoita tai muita lämpimäisiä evääksi, mökille, veneeseen ja kotiinviemisiksi. Mutta mistä paikkakunnan parhaat paistokset löytäisi? Tehdäänkö teidän kylällänne sellaisia?

Kerro herkullisesta lämpimäispaikasta, me piirrämme sen kartalle, joka julkaistaan Kodin Pellervon kesän tuplanumerossa!

Vihjeeseen tarvitaan paakariliikkeen nimen lisäksi myös tarkka osoite, josta leipää tai muita leipomuksia saa ostaa. Eikä siinä kaikki. Tarvitaan myös lisätietoa: minkä lajin herkusta on kyse ja miksi se on niin hyvää.

Kiitokset vastauksista, vastausaika on päättynyt.

Jaa artikkeli