Kultaiseen kaupunkiin

Tšekin pääkaupunki Praha on koru Euroopan rintapielessä. Se on kaiken kulttuurin runsauden sarvi, jota historian käänteet ovat ravistaneet ja silotelleet. Tunnelmallinen joulutori säteilee adventin aikaan. Matka vie myös Saksaan, Elben helmeksi kutsuttuun Dresdeniin.

Perjantai 11.12.

Finnairin Lento Helsinki–Praha klo 9.35–10.45. Kuljetus lentokentältä tilausbussilla Prahan linnakaupunkiin. Strahovin luostari on Tšekin vanhin; erityisen hieno on sen kirjastosali. Luostarilla on oma panimoravintola, jossa nautimme tukevan lounaan. Kävelyretkellä tutustutaan linnakaupunkiin, minkä jälkeen majoittuminen uudenkaupungin puolella sijaitsevaan Ramada Prague City Centre -hotelliin****. Olemme ytimessä, Vaclavin aukiolla, bulevardilla, jonka toisessa päässä komeilee kansallismuseo, toisessa avautuu vanhakaupunki.

Lauantai 12.12.

Aamiainen, lounas.

Yleiskuvan saamme kiertoajelulla, kun taas vanhankaupungin nähtävyydet tavoitamme kävellen. Arkkitehtuurissa näkyvät historian kerrokset kuten Prahan linna kukkulallaan, Pyhän Vituksen katedraali, lukuisat palatsit, kaunis Kaarlensilta Vltavajoella, vanhankaupungin aukio pastellisävyisine rakennuksineen, aukion torni ja sen astronominen kello, juutalainen kortteli sekä uskonpuhdistuksen ajoista kertova Betlehemin kappeli, jonka kuuluisassa seiminäyttelyssä vierailemme. Paikalliseen tapaan nautimme lasillisen kuumaa viiniä tunnelmallisella joulutorilla. Praha tunnetaan myös olutpanimoistaan. Lounastamme niistä yhdessä ja tutustumme tšekkiläiseen panimoperinteeseen; retken jälkeen omaa aikaa. Illalla voi lähteä seuraamaan Mustan teatterin esitystä (lisämaksullinen).

Sunnuntai 13.12.

Aamiainen, illallinen.

Aamupäivällä suunnataan loisteliaan kansallisteatterin adventtikonserttiin, jossa joulumusiikkia esittävät lapsikuoro ja orkesteri. Ohjelmaan sisältyy myös joulumessu. Konsertin jälkeen jää omaa aikaa vaikkapa jouluostoksille. Vltavajoen risteilyaluksella nautimme illallisen, jota siivittää tunnelmallista vanhaa jazzia soittava orkesteri.

Maanantai 14.12.

Aamiaisen jälkeen luovutetaan hotellihuoneet ja lähdetään Saksaan. Ajamme Saksin osavaltioon ja sen pääkaupunkiin Dresdeniin. Saksan yhdistymisen seurauksena alue palautui liittotasavallalle. Historia pysähdyttää Terezinin linnoitukselle ja entiselle keskitysleirille. Maisemareitti myötäilee Elbejokea, ja vuoristoisuutensa vuoksi seutua kutsutaankin Saksan ja Tšekin Sveitsiksi. Dresdenin nähtävyyksiin tutustutaan bussiajelulla ja kävellen. Kaupunki on vanhastaan elegantti taiteen ja tieteen keskus, eikä sitä suotta kutsuta Elben helmeksi. Yksi monista nähtävyyksistä on 102 m pitkä Meissenin posliinista tehty mosaiikkiteos. Lounastamme, ja vielä jää omaakin aikaa ennen kuin lähdetään kohti Prahan lentokenttää. Suomeen palataan Finnairin lennolla klo 19.30–22.50.

Matkan hinta

Matka maksaa 1 165 € jaetussa 2 hh. Lisämaksu 1 hh 150 €. Hintaan sisältyvät Finnairin lennot Helsinki–Praha–Helsinki, majoitus Ramada Prague City Centre -hotellissa****, ohjelmassa mainitut retket, ateriat, pääsyliput ja kuljetukset sekä marginaalivero.

Hintaan eivät sisälly liityntälennot Suomessa, matkustajavakuutus, ruokajuomat, toimistokulut 10 € / varaus.

Matkavaraukset: Kouvolan matkatoimisto, (05) 744 3100, matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi.
Lisävalaistusta antaa Kodin Pellervon päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332.

Jaa artikkeli