Kolme tarmokasta naista – kolme toteutunutta unelmaa. Yhteistä on ulkomaalaistausta, makujen maailma ja Muonio.

Jylhän kaunis Tunturi-Lappi on synnyttänyt useita kuuluisia, kukoistavia ja edelleen kasvavia turistikeskuksia. Laaja kiveliöitten maa kantaa myös pienempiä, puhuttelevia yritystarinoita.

Menestyminen karussa, kaukaisessa kolkassa vaatii tavallista enemmän tarmoa ja taitoa, etenkin tulija on lähtöisin toisesta kulttuurista ja oudoista oloista.

Rohkeus, innostus ja myönteinen asenne ovat onnistumisen peruspilareita. Sen tietävät sveitsiläinen Agnes Bissig, palestiinalainen Sarah Shamasna Abu Laban ja thaimaalainen Rattana Mella. He ovat toteuttaneet oman yrityshaaveensa väkimäärältään vähäisessä mutta vireässä vajaan 2 500 asukkaan Muoniossa. Heidän vieraansa voivat nautiskella – perinteisten Lapin herkkujen lisäksi – erilaisista, jopa eksoottisista makuelämyksistä.

Kairan kutsu

Miksi juuri Muonio? Kysymys nousee vääjäämättä mieleen, kun kukin kolmesta yrittäjästä vuorollaan raottaa elämäntarinansa verhoa.

Lue koko juttu painetusta syyskuun 2015 Kodin Pellervosta. Se on saatavilla lehtipisteistä. Tilaajat voiva lukea jutun myös E-arkistosta osoitteessa www.pellervo-e-lehdet.fi.

MARIA HALLILA, teksti
KAISA SIRÉN, kuvat

Jaa artikkeli