Rosmariinikranssi, orvokkimunat ja sipulikukka-asetelmat rakennellaan kanalasta poimittujen löytöjen ja luonnon antimien avulla.

Orvokkimunat

Tarvikkeet
Kananmunia tai paperimassa- tai styrox-munia
Orvokkikuvioisia paperilautasliinoja
Paperiliimapuikko
Hammastikku, neula ja pieni kulho kananmunan tyhjentämistä varten

Kananmunan tyhjentäminen onnistuu puhaltamalla. Tee aluksi munan molempiin päihin reiät neulalla. Suurenna reikää pistelemällä sen ympärille muutamia lisäreikiä. Riko keltuainen hammastikulla ja puhalla kananmunan sisältö pieneen astiaan.

Peitä välillä reiät sormilla ja ravista kananmunaa varovasti, jotta sisältö tulee helpommin ulos. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä ja anna kuivua.

Irrota lautasliinasta kuviokerros ja revi siitä varovasti kuvioita, joilla haluat munan päällystää. Levitä vuorotellen liimaa ja servetinpaloja munankuoren päälle. Älä huoli pienistä rypyistä, sillä ne elävöittävät mukavasti munan pinnan.

Paperiliima kuivuu nopeasti, joten koristemunat ovat pian valmiita pääsiäiskukkien seuraan tai kattauksen somisteiksi. Ja onhan niillä sisaret samanlaisista servieteistä!

Tässä puuhassa omat ideat voi päästää iloisesti lentoon. Erilaisia kauniita paperilautasliinoja on helppo löytää, ja saattaa niitä lojua kaapin perukoillakin.

NINA SALONEN, teksti ja kuvat

Ohjeet rosmariinikranssin ja sipulikukka-asetelmiin löydät maaliskuun 2017 painetusta Kodin Pellervosta.

Jaa artikkeli