Reinin kukkuloita valtaamaan

Harvoin valloitusta voi luonnehtia rauhanomaiseksi, mutta Reinin laaksossa patikoimme omin voimin ketään piinaamatta ja rikkaasta ohjelmasta nauttien.

TIISTAI 9.10.

Finnairin lento Helsinki–Frankfurt klo 07.40–09.20. Opas ja tilausbussi ovat lentoasemalla vastassa. Bussikuljetus Reinjoen laaksossa sijaitsevaan idylliseen Rüdesheimin kaupunkiin. Matkalla käymme läpi päivien ohjelman, vaellusreitit sekä kohteet. Matkalaukut toimitetaan Felsenkeller-hotelliin*** sillä välin, kun me nautimme lounaan sekä paikkakunnan kahvierikoisuuden kermavaahtoineen. Iltapäivällä tutustumme Rüdesheimin kuuluisaan ja vilkkaaseen ostoskujaan, Drosselgasseen.

Majoittumisen jälkeen ajamme gondolihisseillä ylös Niederwalddenkmal-muistomerkille, joka pystytettiin vuonna 1871 silloisen keisarikunnan yhtenäisyyden symboliksi. Näkymät alas Reinin laaksoon ovat todella hienot. Patikoimme takaisin kaupunkiin, mutta virkistäydymme ja levähdämme hyvistä viineistään tunnetun alueen maistiaisissa. Iltapäivällä jää vielä mukavasti aikaa tutustua omatoimisesti pikkukaupungin elämään.

KESKIVIIKKO 10.10.

Runsas aamiainen tarjoillaan noutopöydästä. Retkieväät päivän vaellukselle pakkaa meille hotellin henkilökunta. Ensimmäinen kohteemme, Pyhän Hildegardin luostari, on puolen tunnin kävelymatkan päässä. Oppaaksemme saamme luostarissa nunnan, joka kertoo historiasta sekä arjen askareista. Matka jatkuu apostolin kyydillä näköalapolkua myöten Ehrenfelsin linnan rauniolle ja sieltä viinirinteen terassipolkuja takaisin hotellille. Päivälliselle kokoonnumme yhdessä.

TORSTAI 11.10.

Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan satamaan ja astumme jokilaivaan. Matka St. Goariin kestää puolisentoista tuntia. Ohitamme mm. tarunhohtoisen Loreleyn kalliojyrkänteen. Kuljemme kaupungin keskustan läpi ja päädymme ylös Rheinfelsin linnoitukselle, missä teemme opastetun kierroksen. Iltapäivän mittaan patikoimme Oberweseliin, matkaa kertyy kymmenisen kilometriä, mutta välillä pysähdymme nauttimaan upeista maisemista ja kevyestä lounaasta.

Oberweselistä lähdemme junalla Bingeniin ja sieltä lossilla Rüdesheimiin.

PERJANTAI 12.10.

Aamiainen ja kävely läheiselle rautatieasemalle. Lyhyt junakyyti vie meidät Lorchiin, mistä aloitamme noin 10 kilometrin vaelluksen. Saavumme metsämajalle, taukopaikalle, missä myydään monenlaisia herkkuja savustetusta purotaimenesta alkaen. Patikointi jatkuu, mutta Kaubissa noustaan junan kyydittäviksi. Rüdesheimiin tullaan iltapäivällä neljän tienoilla. Yhteisen jäähyväisillallisen nautimme musiikin kera.

LAUANTAI 13.10.

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ajamme Hessenin osavaltioon Frankfurtiin, missä teemme kaupunkikierroksen osin bussilla, osin jalkaisin. Frankfurt on Saksan viidenneksi suurin kaupunki, ja erityisesti se on rahan, Euroopan Keskuspankin, talouden ja messujen keskus. Tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin, kaiken huippuna Main Towerin pilvenpiirtäjän näköalatasanne. Lounas syödään perinteisessä ravintolassa ja vielä jää vähän ostosaikaakin. Lopuksi bussikuljetus lentokentälle, ja paluulento Frankfurtista Helsinkiin saapuu klo 22.50.

MATKAN HINTA

Matka maksaa 1 085 euroa / henkilö, lisämaksu yhden hengen huoneesta koko ajalta 140 euroa. Hintaan sisältyvät Finnairin lennot Helsinki–Frankfurt–Helsinki turistiluokassa; lentolippuihin liittyvät lentokenttäverot, matkustajamaksut sekä polttoainelisämaksu; matkatavarat lennoilla (1 x 23 kg ruumaan ja 1 x 8 kg matkustamoon / hlö); 4 yön majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa hotelli Felsenkellerissä, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa; runsas hotelliaamiainen päivittäin sekä ohjelmassa mainitut ateriat; kuljetukset tilausajobussilla; suomenkielisen vaellusoppaan palvelut; ohjelman mukaiset retket opastuksineen ja pääsymaksuineen sekä marginaalivero.

Hintaan eivät sisälly liityntälennot Helsinkiin, ateriat lennolla (tarjolla on vain kahvia, teetä ja mehua) ruokajuomat; matkavakuutus, jota suositamme; juomarahat; toimistokulut 10 euroa.

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi.

Lisävalaistusta antaa Kodin Pellervon edustajana Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332, huhtalafiskars@gmail.com.

Jaa artikkeli