Mustasaarelaiset Ingela ja Hans remontoivat lastenhuoneet harrastetiloiksi, kun lapset lensivät pesästä. Siellä keramiikka- ja maalausharrastukset saavat siivet.

Omakotitalo oli Ingela ja Hans Åströmin mielestä heille juuri sopivan kokoinen, kun se valmistui Mustasaareen vuonna 1995 ja lapset olivat pieniä.

Nyt perheen molemmat pojat ovat aikuistuneet ja muuttaneet pois kotoa, mutta silti asunnossa tuntuu yhä olevan sopivasti neliöitä. Poikien huoneet on vain otettu uuteen käyttöön.

”Kun esikoinen muutti, kysyimme heti, saammeko remontoida hänen huoneensa. Seuraavana päivänä kannoimme kaiken ulos ja maalasimme seinät uudelleen.”

Tilaa tarvitaan muun muassa Ingelan astiakokoelmalle, joka ei mahdu pelkästään keittiön hyllyille.

”Harrastus alkoi jo pikkutyttönä, kun ostin viikkorahoillani kahvikuppeja ruokakaupasta. Niitä ei kuitenkaan ole enää jäljellä, koska myyn pois sellaiset, jotka kyllästyttävät.”

Talon emännän sinisestä kaudesta muistuttaa vielä talon ulkoväri. Kesällä pihalla on runsas kasvimaa.

Alun perin perhe ei ajatellut rakentaa taloa, vaan kerrostaloelämä tuntui mukavalta ja vaivattomalta. Mieli muuttui, kun pariskunta päätyi sattumalta Pietarsaareen asuntomessuille. Hans kyseli kunnasta vapaita tontteja jo heti seuraavana päivänä.

Alueelle nousi 120 neliön talo, joka suunniteltiin perheen toiveiden mukaan. Perheen kahden pojan leikit jäivät kätevästi talon päätyyn, joten toinen pää pysyi siistinä.

Kylpyhuoneen he sijoittivat makuuhuoneen yhteyteen.

Talon rakennusaikana Ingela toimi Tupperware-myyjänä ja tahtoi siksi keittiöön isot kaapistot, joissa oli paljon säilytystilaa. Vuonna 2010 keittiö uusittiin kokonaan ja Ingela ja Hans päättivät luopua keittiön yläkaapeista.

Lue koko juttu painetusta helmikuun 2020 Kodin Pellervosta. Tilaajana voit lukea sen myös digilehdestä.

 

Jaa artikkeli