Hilla-Elisa ja Ilkka Sainion piha on pariskunnan puuhamaa, jossa on lupa kokeilla mitä vain. Sopisiko ideoista jokin sinun puutarhaasi?

Likakaivosta kaunis

Hilla-Elisa koristeli pikkukivillä likakaivojen kannet. Toisinaan hän liimailee hiukan sementillä, toisinaan jättää kivet irrallaan.

Pyöreä portti

Ilkka teki Hilla-Elisan toiveen mukaisen, täysikuun mallisen rautaportin reitille, jota pitkin kuljetaan surukuusien reunustamaan lemmikkien muistolehtoon.

Pyörätuolin uusi elämä

Katetulla terassilla emopelargonia on vallannut ikivanhan, valkeaksi maalatun pyörätuolin. Heinäseipäistä nikkaroiduissa raameissa on Aidan rakentaja -runo.

Penkit betonista

Ilkka on työstänyt puutarhassa monia materiaaleja. Aasialaiseen puutarhaan syntyi betonista penkki ja perhonen sen päälle.

Taidetta luonnosta

Hilla-Elisa Sainio näkee muotoja tai hahmoja niin kivissä kuin kuivuneissa oksissa. ”Eikös tuo karahka ole ihan miekkavalaan näköinen”, hän kysäisee.

Maalia rohkeasti

Maaleilla saa väriä maisemaan myös silloin, kun kasvillisuus ei kukoista. Roosaksi maalatun penkin vieressä on isännän ikioma, uusi istutusalue. Vaaleansinisen pikkumökin Ilkka rakensi aikanaan keppihevostalliksi lastenlapsille.

Jaa artikkeli