Koko: korkeus 20 cm, läpimitta 25 cm

Tarvikkeet: 120 g okrankeltaista (25) vahvaa paperinarua 0,16 (100 % paperi, n. 60 g = 10 m), 25 cm valaisinrengas, 25 cm metallirengas, askarteluliimaa ja sakset.

Työohje: Tee ensin varjostimen hapsullinen vaippa. Leikkaa vahvasta paperinarusta 10 cm:n pituisia pätkiä n. 150 kpl ja avaa ne. Ota sivuun 4 avattua arkkia valaisinrenkaan ja metallirenkaan kiinnittämistä varten. Hapsuta loput arkit näin: Leikkaa arkki pituussuunnassa kymmeneen yhtä leveään osaan niin, että jätät lyhyen sivun yläreunasta n. 2,5 cm leikkaamatta.

1. vaihe: Aseta kaksi suikaloitua arkkia rinnakkain.

2. vaihe: Levitä liimaa kolmannen arkin yläreunaan (leikkaamaton osa) ja paina se edellisten arkkien keskelle, n. 1 cm:n päähän niiden yläreunasta (ensimmäisten arkkien saumakohta jää uuden arkin keskelle). Leikkaa seuraava arkki kahtia ja liimaa puoliskot keskimmäisen molemmille puolille (katso piirros). Toista 1.–2. vaiheita kunnes vaipan pituus on n. 76 cm. Kiinnitä vaippa sitten valaisinrenkaaseen: Ota 4 hapsutonta arkkia ja puolita ne 10 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Taita suikaleet sitten kahtia (= 5+5 cm). Levitä liimaa suikaleen toiselle ulkopuoliskolle ja paina kiinni vaipan sisäpuolelle, n. 1 cm:n etäisyydelle yläreunasta. Laita sitten valaisinrengas neljänneksensä keskeltä kohtisuoraan suikaleen päälle, taita suikaleen avoin puolisko renkaan yli ja liimaa kiinni alaosansa päälle (kuva 1). Kierrä valaisinrengasta vaipan päällä ja liimaa loput kolme suikaletta samoin jokaisen valaisinrenkaan neljänneksen keskelle. Laita tämän jälkeen vaipan sisäpuolelle metallirengas n. 1 cm:n etäisyydelle alareunasta. Levitä liimaa suikaleen toiselle puolelle ja paina kiinni renkaan päälle. Liimaa loput suikaleet samoin. Liimaa lopuksi vaipan lyhyet sivut yhteen.

Malli: Lappajärven Värjäämö, Niina Filander

Tarvike- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö Oy, 040 838 5449, filona.fi

Jaa artikkeli