Koko: 20 x 60 cm.

Tarvikkeet: 180 g ruskeaa Esme-lankaa (100 % huovutettu villa, 1 kg/rulla). Neulepuikot 6 mm tai käsialan mukaan.

Ainaoikeinneule: Neulo koko ajan oikein. Nosta 1. krs:n jälkeen kerrosten 1. s neulomatta puikolle.

Tiheys: 11 s ja 13 krs = 10 cm.

Työohje: Luo löyhästi 20 s ja jätä alkuun n. 15 cm lankaa ripustinta varten. 1. krs: Neulo kaikki silmukat oikein, käänny. 2. krs: Nosta 1. s neulomatta (= siirrä eteen jäänyt lanka etusormen yli taakse, nosta 1. s neulomatta viemällä puikko silmukan läpi oikealta vasemmalle ja kiristä samalla lankaa niin, että reunasilmukka ei jää liian löysäksi, siirrä lanka 1. ja 2. silmukan välistä taakse), neulo 19 o. Toista 2. kerrosta kunnes kappaleen pituus on 60 cm. Päättele silmukat sopivan löyhästi alkuun jätetyn langan suuntaan ja jätä loppuun n. 15 cm lankaa ripustinta varten. Molemmissa päissä on ripustinlangat nyt samalla puolella.

Viimeistely: Taita ripustinlangoista sopivan mittaiset lenkit ja tee lenkkien tyveen solmu. Päättele sitten langat silmukoiden sisään. Höyrytä valmis pannunalunen tarvittaessa kevyesti.

Malli: Kotikutoisesti/ Liisa Avelin.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö, 040 838 5449, filona.fi.

Jaa artikkeli