KOKO 54/56-58/60 cm, korkeus n. 32 cm.

TARVIKKEET Alize Wooltime -sukkalankaa (75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g = n. 200 m) ruskeaa (Kaakao 240) 70(90) g ja valkoista (Kerma 1) 35(40) g. 40 cm pyöröpuikko 3,5 mm ja 4 mm tai käsialan mukaan.

Joustinneule suljettuna neuleena: *1 s kiertäen o, 1 n*, toista *-* krs loppuun.

Briossineule suljettuna neuleena: Kaksivärisessä patentti- eli briossineuleessa jokainen kerros neulotaan 2 kertaa: kerrokset A valkoisella ja krs:t B ruskealla. Kerrokset A ja B lasketaan yhdeksi kerrokseksi. Jätä lanka krs:n lopussa työn eteen aina edellisen krs:n langan oikealle puolelle ja jatka seuraava krs vasemmanpuoleisella langalla.

Tiheys: 18 s ja 23 krs = 10 cm.

Nosta lk+1 s = Nosta lk ja seuraava silmukka nurin neulomatta puikolle (= vie puikko langan takaa ja silmukan läpi, kuin neuloisit nurin). Neulo nämä nostot aina A-kerroksilla oikein yhteen ja B-kerroksilla nurin yhteen. Lk+1 s lasketaan briossineuleessa yhdeksi silmukaksi.

BRKO = briossikavennus oikealle: Neulo 2 o yht., siirrä s vasemmalle puikolle ja vedä seuraava s sen yli, siirrä sitten s takaisin oikealle puikolle.

TYÖOHJE Luo ruskealla paksummalle pyöröpuikolle 80-96 s. Merkitse krs:n 1. s ja siirrä merkkiä työn edetessä. Neulo joustinneuletta 12 cm. Vaihda sitten neulontasuuntaa näin: Neulo seuraavan krs:n 1. s ja palauta se takaisin vasemmalle puikolle, käännä nurja puoli eteen (lanka työn edessä), vie lanka puikon yli taakse ja tee ks (= kaksoissilmukka) kiristämällä lankaa niin, että silmukan jalat nousevat puikolle (näyttää kuin puikolla olisi 2 s). Neulo ks seuraavalla krs:lla yhtenä silmukkana. Vaihda ohuemmat puikot, neulo vielä joustinneuletta 1 krs, neulo ks nurin ja jätä lanka työn eteen. Aloita briossineule.

1A. krs: Neulo valkoisella *1 o, nosta lk+1 s*, toista *-* krs loppuun ja jätä lanka työn eteen.

1B. krs: Neulo ruskealla *nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista *-* krs loppuun ja jätä lanka työn eteen.

2A. krs: Valkoisella *neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista *-* krs loppuun.

2B. krs: Ruskealla *nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista *-* krs loppuun.

3A.–7B. krs: Toista krs:t 2A-2B vielä 5 kertaa.

8A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista **-* vielä 2 kertaa, tee BRKO, nosta lk+1 s, toista **-* 2 kertaa, neulo samaan s:aan 1 o+lk+1 o, nosta lk+1 s**, toista **-** vielä 4-5 kertaa.

8B. krs: Ruskealla **nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista **-* vielä 5 kertaa, nosta lk+1 s, neulo 1 n, nosta lk+1 s, neulo lk ja 1 s n yht.**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Toista krs:t 2A-2B.

10A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista **-* vielä kerran, BRKO, nosta lk+1 s, toista **-* 2 kertaa, neulo samaan s:aan 1 o+lk+1 o, nosta lk+1 s, toista **-* vielä kerran**, toista **-** vielä 4-5 kertaa.

10B. krs: Ruskealla **nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista **-* vielä 4 kertaa, nosta lk+1 s, neulo 1 n, toista **-* 2 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa ja jätä lanka työn eteen. Toista krs:t 2A-2B.

12A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, BRKO, nosta lk+1 s, *neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista*-* vielä kerran, neulo samaan s:aan 1 o+lk+1 o, nosta lk+1 s, toista*-* 2 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa.

12B. krs: Ruskealla **nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista **-* vielä 3 kertaa, nosta lk+1 s, neulo 1 n, toista **-* 3 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Toista krs:t 2A-2B.

14A. krs: Valkoisella **BRKO, nosta lk+1 s, *neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista *-* vielä kerran, neulo samaan s:aan 1 o+lk+1 o, nosta lk+1 s, toista *-* 3 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa.

14B. krs: Ruskealla **nosta lk+1 s, neulo lk+1 s n yht.*, toista **-* vielä 2 kertaa, nosta lk+1 s, neulo 1 n, toista **-* 4 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa.

15A.–21B. krs: Toista krs:t 2A-2B 7 kertaa. Toista vielä krs:t 7A–20B. Jatka briossineuletta ja tee samalla päälaen kavennukset.

36A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista **-* vielä 2 kertaa, BRKO, nosta lk+1 s, toista **-* 3 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

38A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista **-* vielä kerran, BRKO, nosta lk+1 s, toista **-* 3 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

40A. krs: Valkoisella **neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s, BRKO, nosta lk+1 s, toista **-* 3 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

42A. krs: Valkoisella **BRKO, nosta lk+1 s, *neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista *-* vielä 2 kertaa**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

44 A. krs: Valkoisella **nosta lk+1 s, neulo 2 s+lk o yht. ja vedä nostetut s:t neulotun yli, nosta lk+1 s*, neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s*, toista *-* vielä kerran**, toista **-** vielä 4-5 kertaa. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

46A. krs: Valkoisella *neulo lk+1 s o yht., nosta lk+1 s, BRKO, nosta lk+1 s*, toista *-* vielä 4-5 kertaa = 20(24) s. Neulo krs:t 2B, 2A ja 2B.

48A. krs: Valkoisella *BRKO, nosta lk+1 s*, toista *-* vielä 4-5 kertaa = 10-12 s.

Toista lopuksi krs:t 2B ja 2A. Katkaise molemmat langat ja vedä ne viimeisten 10-12 s:n läpi.

VIIMEISTELY Päättele langat. Kastele pipo kädenlämpöisessä vedessä. Puristele liika vesi pois mutta älä väännä. Kuosittele tasaiselle alustalle pyyhkeiden päälle ja anna kuivua.

Suunnittelija: Jorma Saarinen. Lanka- ja ohjetiedustelut: Lankava , 06 4345 500, lankava.fi.

Jaa artikkeli