Euroopan sydämeen

Matka tarjoaa runsaasti nähtävää kodikkaassa Bratislavassa ja upeassa Wienissä sekä Pienillä Karpaateilla ja Wienerwaldissa. Tunnelmaan päästään suloisella joulutorilla.

LAUANTAI 3.12.

Finnairin reittilento Helsinki–Wien klo 08.30–10.00. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä, josta lähdetään ajamaan Bratislavaan. Ajoaika kestää n. tunnin. Kaupungin vanhaan osaan tutustumme jalkaisin. Vaiheikas historia juontaa 900-luvulle. Kierroksella näemme mm. Bratislavan linnan, barokkipalatseja sekä keskiaikaisen linnoituksen portin. Lounaan jälkeen majoittuminen Austria Trend Hotel Bratislava -hotelliin****, joka sijaitsee kaupungin keskustassa aivan kävelykadun tuntumassa. Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan ja kuuntelemaan Pjotr Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-balettia 1880-luvulta peräisin olevaan oopperataloon. Baletti on lisämaksullinen, lipun hinta paikan mukaan 20–25 euroa.

SUNNUNTAI 4.12.

Aamiainen, lounas. Kokopäiväretkellä ajamme Pienten Karpaattien alueelle, ja jo noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee yksi Slovakian hienoimmista renessanssilinnoista, Cerveny Kamen, Punainen kivi (1200-l.). Linnassa nähdään upeita kaluste-, taide- ja asekokoelmia sekä kuullaan Slovakian historiasta. Matka jatkuu Hacajin viinikellareille. 300 vuotta vanhat tilat ovat hieno esimerkki pienkaupungin viinitalon arkkitehtuurista: asuintilat sekä viinin valmistus- ja säilytystilat muodostavat yhden kokonaisuuden kaupungin keskustassa. Hacajin perhe on valmistanut viiniä ja kuohuviiniä 1800-luvulta lähtien ja tuotteet ovat aina kuuluneet maan parhaimmistoon. Herra Hacaj perehdyttää kuohuviinin valmistukseen. Samalla maistelemme työn tuloksia. Retkellä lounastamme yhdessä. Illalla jälleen lisämaksullinen huippuesitys, Giacomo Puccinin ooppera Turandot, liput 20–25 euroa.

MAANANTAI 5.12.

Aamiainen, lounas. Bratislava jää taakse, kun suuntaamme kohti Wieniä. Laajan kulttuurikaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustutaan bussikierroksella. Wienissä ovat vaikuttaneet mm. maailman tunnetuimmat säveltäjät. Poikkeamme myös kuuluisalla joulutorilla. Lounaan jälkeen majoitutaan Graf Stadion -hotelliin***. Kierroksen päätteeksi nautimme paikalliseen tapaan lasillisen glühweinia, lämmintä viiniä.

TIISTAI 6.12.

Aamiainen, lounas. Puolilta päivin huoneiden luovutus ja lähtö kohti Wienerwaldin metsiä. Ajelemme kauniiden pikku kylien ja metsien halki, ohitamme mm. Hinterbrühlin kylän, missä Schubert seurueineen vieraili.

Vierailemme Heiligenkreuzin keskiaikaisessa sistersiläisluostarissa, jonka arkkitehtonisiin aarteisiin kuuluu mm. 1100–1300-luvulla romaaniseen ja goottilaiseen tyyliin rakennettu ristikäytävä. Lounaan nautimme luostarin ravintolassa. Matka jatkuu kapean ja mutkittelevan Helenentallaakson läpi kohti Badenin kylpyläkaupunkia. Siellä Ludwig van Beethoven sävelsi 9. sinfoniansa, ja myös Wolfgang Amadeus Mozart vietti aikaansa Badenissa. Teemme lyhyen kävelykierroksen, minkä jälkeen ajelemme viinialueiden halki lentokentälle. Finnairin lento Wien–Helsinki klo 19.15–22.45.

Matkan hinta

Matka maksaa 1 115 € /henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa. Lisämaksu 1 hengen huoneesta 120 €. Hintaan sisältyvät Finnairin lennot; bussikuljetukset Bratislavassa ja Wienissä; majoitus mainituissa, hyvätasoisissa hotelleissa; puolihoito buffetaamiaisineen, ohjelman mukaiset retket pääsymaksuineen; suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti; marginaalivero.

Lisämaksusta: ruokajuomat; liityntälennot; matkustajavakuutus, jota suositamme; toimistokulut 10,- / varaus; pääsyliput balettiin ja oopperaan.

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi.

Lisävalaistusta Kodin Pellervossa antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars 040 590 5332.

Jaa artikkeli