Saarta etelästä pohjoiseen

Irlannin vehreyttä ja kauneutta eri suotta ylistetä. Saaren luonnosta ja asukkaiden luonteesta ovat ammentaneet myös lukuisat kirjailijat.

PERJANTAI 10.3.

Norwegianin lento Helsinki–Dublin klo 08.00–11.20. Kuljettaja ja suomenkielinen opas ovat vastassa Dublinin lentoasemalla. Lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka myötä tutuiksi tulevat Irlannin pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet, historia ja nykypäivä. 121,2 metriä korkea Valon monumentti on kuin neula kaupungin keskustassa. Pääpostitalo puolestaan on 100 vuoden takaisen itsenäistymistaistelun näyttämö. Yrjö-kuninkaiden (1714–1830) aikaiset kirkasoviset asuintalot tuovat mieleen sarjafilmien tapahtumapaikkoja ympäri Briettein saaria. Dublinista tuli yliopistokaupunki, kun kuningatar Elisabet I perusti Trinity Collegen. Irlantia on vaikea ajatella ilman Guinnesin panimoa. Tutustumme sen toimintaan ja nautimme lounaan. Majoittuminen Camden Court -hotelliin****.

LAUANTAI 11.3.

Aamiainen ja lounas. Teemme kokopäiväretken Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin. Moottoritie kulkee vehreiden ja kumpuilevien niittyjen läpi ja osaksi meren rannalla. Kaupunkikierroksella tutustutaan mm. Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, telakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa Titannic-alus sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Tarjolla on myös mielenkiintoista arkkitehtuuria kuten teatteri, ooppera ja yliopisto. Lounastamme yhdessä Belfastin vanhimmista pubeista. Iltapäivällä vierailemme Titanic Belfast näyttelyssä, missä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen maailman kuuluisimman aluksen rakentaminen sekä sen traaginen neitsytmatka. Museon kerroksista näkyvät sekä telakka että Laganjoki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle matkalleen. Illalla palaamme Dubliniin.

SUNNUNTAI 12.3.

Aamiainen ja illallinen. Lähdemme puolipäiväretkelle kohti Enniskerryä. Tutustumme Powerscourtin kartanoa, jonka puutarhat ovat yksi seudun päänähtävyyksistä. Kartanon perustajat kuuluvat Wingfieldin aatelissukuun. Puutarhan upeisiin osiin haettiin innoitusta Italiasta ja Amerikasta, renessanssityylinen muotopuutarha taas muistuttaa Pariisin Versailles’in ja Wienin Schönbrunnin linnojen ympäristöä. 20 hehtaarin alueella paikkansa ovat saaneet myös japanilainen puutarha, eläinten hautausmaa, lukuisat veistokset ja suihkulähteet. Kartano paloi 1970-luvulla, mutta myöhemmin sisätiloihin avattiin muotoilukeskus ja kahvila. Iltapäivällä jää vapaata aikaa vaikkapa ostoksille. Irlantilaista iltaa kokoonnumme viettämään Merry Ploughboy -pubiin.

MAANANTAI 13.3.

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Norwegianin lento Helsinkiin lähtee klo 12.00.

MATKAN HINTA

Matka maksaa 995 € / henkilö kahden huoneessa, lisämaksu 1 hh 135 € , Hintaan sisältyvät lennot Helsinki–Dublin–Helsinki Norwegianin reittilennoilla; lentolippuihin liittyvät verot, matkustajamaksut sekä polttoainelisämaksu; matkatavarat lennoilla (1 x 20kg ruumaan ja 1 x 8kg matkustamoon / hlö); lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä bussilla tehtävät retket; majoitus ohjelman mukaisesti; irlantilaiset aamiaiset 3 vrk sekä ohjelmassa mainitut ateriat ilman ruokajuomia; paikalliset turistiverot hotellissa; mainitut retket ja opastukset suomeksi ja marginaalivero.

Hintaan eivät sisälly matkavakuutus (suosittelemme), liityntälennot Helsinkiin ja ruokajuomat. Toimistokulut 10 € / varaus.

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, sinikka.laukas@kouvolanmatkatoimisto.fi.

Lisävalaistusta Kodin Pellervossa antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332.

Jaa artikkeli