halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan

7 1/2 dl (n. 350 g) mantelijauhoa
200 g valkosuklaata
2 rkl kuohukermaa
150 g huoneenlämpöistä voita
120 g sokeria
2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
4 kananmunaa eroteltuina
50 g mantelilastuja
tomusokeria & syötäviä kuivakukkia koristeluun

Voitele kakkuvuoka. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pyörylä sekä reunojen korkuiset suikaleet. Vuokraa vuoka niillä huolellisesti.

Sulata valkosuklaa hellävaraisesti kerman kanssa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munankeltuaiset yksitellen, jokaisen jälkeen vatkaten. Lisää myös sitruunan kuoriraaste.

Sekoita mantelijauho vaahtoon. Lisää myös sulatettu suklaa sekä sitruunamehu.

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan hellästi. Lusikoi taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa palasiksi terävällä veitsellä. Koristele siivilöimällä pintaan tomusokeria ja ripsauttamalla päälle kokonaisia tai siivilän läpi murskattuja syötävän kukan terälehtiä. Kuvassa on sekä kokonaisia että jauhettuja kehäkukan terälehtiä.

Jaa artikkeli