neljälle
1 kg perunoita
300 g silakkafileitä
100 g porsaankylkeä viipaleina
2 ½ dl kermaa
2 ½ dl maitoa
3 munaa
suolaa, mustapippuria
kourallinen silputtua tuoretta tilliä
Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Vispaa kerma, maito sekä munat kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele uunivuoka. Lado pohjalle kerros perunaviipaleita ja silakkafileitä, mausta suolalla ja tillillä. Jatka kerroksella kylkiviipaleita. Jatka kerrosten laatimista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Kaada päälle munakermamaito. Paista uunissa noin 1½ tuntia.
kuudelle 1½ kg karitsan luutonta lapaa300 g turkkilaista jogurttia1 ruukku tuoretta oreganoa2 sitruunaa2 rkl ras el hanout-mausteseosta1 dl oliiviöljyä Tarjoiluun 200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna½ granaattiomenan siemenethiutalesuolaa ja mustapippuria150 g fetajuustoa [&hellip
300 g voita2 ½ dl sokeria 2 ½ fariinisokeria200 g hunajaa (n. 1 ½ dl)1 rkl soodaa3 kananmunaa1 kg vehnäjauhoja1 tl neilikkaa2 tl kanelia1 tl inkivääriä1 rkl pomeranssinkuorta Jos hunaja […]
Tämä ruoka onnistuu parhaiten kannellisessa paistinpannussa tai isossa kasarissa.
noin 20 x 30 uunivuokaan tai kahteen pyöreään pienempään astiaan 290 g valkosuklaata (2 levyä)150 g voita3 munaa1 dl sokeria3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta2 tl vaniljasokeria1 tl leivinjauhetta½ litraa […]
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka. Mausta tomusokerilla. Säädä makeus sopivaksi keksien ja hillon tai marjojen mukaan.