fbpx

Kodin Pellervossa

Paluu runojen maille

9.6.2021 | IITA KETTUNEN, teksti

Kansanmuusikko, käsityöläinen Liisa Matveinen palasi muutama vuosi sitten juurilleen Ilomantsiin ja on työllistänyt itsensä käsitöillä ja musiikilla. Puuhaa riittää myös liki 100-vuotiaan talon kunnostamisessa.

Lahja korkojen kera

28.5.2021 | TUIJA MANNERI

”Tule mukaan lahjakimppaan”, sukulainen kutsuu. Hän kerää kevään ylioppilaalle pottia, jolla hankitaan nuorelle osuuksia sijoitusrahastosta. Ajatuksena on, että vuosien mittaan lahja karttuisi. Vaan mitä asiasta sanoo raha-ammattilainen: onko ajatus hyvä?

Tuleeko protestivaalit?

25.5.2021 | TUIJA MANNERI

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, noin 60 prosenttia äänestysikäisistä suomalaisista äänestää kesäkuun kuntavaaleissa. Moni ilmaisee äänellään myös mielipiteensä valtakunnan politiikasta.

Ideoita sisälle ja ulos

19.5.2021 | NINA SALONEN, kuvat ja teksti

Leena Syrjälä hankki piparkakkutalolta näyttävän kesämökin, joka on esitelty lehdessä 5/2021. Sen sisustusratkaisut ja pihapiiri on toteutettu pienellä rahalla mutta suurella intohimolla.

Valeampiaispesä

19.5.2021 | MARJA RAUTIAINEN

Valeampiaispesä on hauska tehdä ja kaunis katsella. Voit kiinnittää sen vaikka kuistille tai pihapuuhun.

Siksak-matto

12.5.2021

Virkkaa kesäinen Siksak-matto vaikka kesäkotiin. Sen kuviot tuovat mieleen aaltojen liplatuksen ja ulapan taaksen laskeutuvan auringon.

Rahaa tyrkyllä remonttiin

30.4.2021 | ILKKA RANTA-AHO, teksti

Mitäs jos remontoisit omakotitalostasi lämpimän tai vaihtaisit öljylämmityksen vaikkapa maalämpöön? Valtio tukee energiaremontteja tuhansilla euroilla, ja erilaisia avustuksia on tarjolla useita. Itselle sopivimman valitsemiseen kannattaa nähdä vaivaa.

Kohta viedään viimeiset

27.4.2021 | TUIJA MANNERI, teksti

Vuokramökkeihin tulvi viime kesänä varauksia ovista, ikkunoista ja melkein savupiipuistakin. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja nähdäkseen, että sama buumi on kohta täällä taas, jos liikkumisrajoitukset mökkeilyn sallivat eikä ulkomaille pääse. Mutta joko on liian myöhäistä löytää vuokramökki?

Pönttömaan väkeä

21.4.2021 | RIITTA SAARINEN, teksti

Kodin Pellervossa (4/2021) Seppo Karhu kertoo, kuinka hän loi Pönttömaan ja antaa kodin yli 700 siivekkäälle joka kesä. Mies on myös innokas luontokuvaaja ja on onnistunut kuvaamaan pönttöjen monia asukkeja.

Joutomaan antimet

21.4.2021 | RIITTA MIKKONEN, teksti

Maitohorsmien ja nokkosten valtaama rappiotila voi olla mukava lisätulojen lähde sille, joka tahtoo vaihtaa elämänsä suuntaa ja muuttaa kauas kaikesta.