15–20 kpl

100 g mantelijauhoa
100 g vehnäjauhoa
250 g ruskistettua voita
250 g sokeria
8 munanvalkuaista
(mantelilastuja)

Ruskista voi kattilassa keskilämmöllä pähkinäiseksi. Kun vaahdon pintaan alkaa nousta ruskeita hippusia ja tuoksu on hyvä ja pähkinäinen, nosta kattila pois levyltä. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset kevyesti ja lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt voi taikinaan ja sekoita kevyesti.

Voitele muffini- tai financiervuoat huolellisesti. Täytä hieman alle puoliväliin taikinalla. (Ripota päälle muutama mantelilastu).

Paista 200 asteessa noin 10 min. tai kunnes leivokset ovat kullanruskeita ja kupsakoita. Anna jäähtyä hetkisen, ota pois muotista ja koristele tomusokerilla.

PERTTU PAULASTO

Jaa artikkeli