kuudelle

1 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
3 porkkanaa kuutioituna
1 pieni sipuli kuutioituna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 ½ l kanalientä
2 dl orzo-pastaa tai muuta pientä pastaa
400 g kypsää kanaa, esim. grillattua koipi-reittä
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g tuoretta pinaattia
(½ tl suolaa)
mustapippuria myllystä
yhden sitruunan kuori

Kuumenna öljy ja kurkuma vähintään 3 litran kattilassa. Kuullota porkkana- ja sipulikuutioita ja valkosipulia muutama minuutti.

Lisää kattilaan kanaliemi, orzo-pasta ja paloiteltu kana. Anna kiehua n. 10 minuuttia, kunnes porkkanat ja pasta ovat kypsyneet.

Sekoita sulatejuusto liemeen. Purkissa myytävä Ruoka & Dippi -niminen juusto sulaa helposti, perinteinen harkko kannattaa paloitella ennen liemeen lisäämistä ja sekoitella enemmän. Lisää pinaatti aivan lopuksi. Tarkista suola ja viimeistele keitto mustapippurilla sekä raastetulla sitruunankuorella.

Jaa artikkeli