neljälle

2 kourallista kuivattuja tatteja
1–2 sipulia
1 iso palsternakka
muutama timjaminoksa
1 1/2 litraa kasvislientä
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria
öljyä ja voita paistamiseen
3 dl kermaa

Kuori palsternakka. Vuole kuorimaveitsellä muutama pitkä suikale koristeeksi, pistä ne sivuun. Pilko palsternakka karkeasti. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja palsternakkapalat öljyn ja voin seoksessa.

Lisää kuivatut sienet, timjami ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljakseen kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kerma. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

Grillaa tai paahda kuivalla paistinpannulla muutama rapsakka palsternakkalastu koristeeksi.

Jaa artikkeli