kuudelle alkuruuaksi

600 g punajuuria

100 g salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

2 rkl kapriksia

muutama timjamin ja persiljan oksa

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl kokojyväsinappia

suolaa ja mustapippuria

lisukkeeksi

1 rkl rakuunasinappia

1 rkl raastettua piparjuurta

1½ dl majoneesia

Pese ja halkaise punajuuret. Nosta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat alaspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes juurikkaat ovat melko pehmeitä.

Irrota kuoret. Pyöräytä punajuuret nopeasti sauva- tai tehosekoittimella karkeaksi rouheeksi. Voit toki hienontaa ne veitselläkin.

Lisää viinietikka ja sinappi, hienonnetut kaprikset, sipulit ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kylmäksi. Pyöräytä massasta lautasille pallo tai pihvi, tarjoa piparjuurimajoneesin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Jaa artikkeli