viidelle

pulliin
600 g jauhelihaa
1 iso kananmuna
1 dl korppujauhoa
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta ja rouhittua mustapippuria
ripaus chiliä

pannulle

1 paprika
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
5–6 valkosipulinkynttä
2 prk (yhteensä 800 g) säilykekirsikkatomaatteja
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta timjamia, persiljaa ja basilikaa
öljyä paistamiseen

Tee lihapullataikina: turvota korppujauhot veden ja kananmunan kanssa, lisää jauheliha sekä mausteet ja sekoita hyvin.

Valmistele pannukasvikset: Pilko kasvikset melko rouheiksi paloiksi ja laita öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle säilötyt kirsikkatomaatit liemineen sekä noin puolet yrteistä hienonnettuina. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyörittele lihapullat kasvisten päälle. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin noin vartiksi. Kun pyörykät ovat saaneet vähän väriä, sekoita varovasti, jotta kasviksetkin pääsevät ruskettumaan ja pyörykät hautuvat valmiiksi tomaattikastikkeen seassa. Paahda vielä toiset 15 minuuttia. Tarkista maut ja viimeistele ruoka lopuilla yrteillä.

Jaa artikkeli