kuudelle

500 g punakaalia
100 g hapankaalia
1 sipuli
500 g leveää nauhapastaa
suolaa ja mustapippuria
tilkka omenaviinietikkaa
muutama oksa tuoretta timjamia
200 g fetajuustoa

öljyä ja nokare voita paistamiseen
vettä ja suolaa pastan keittämiseen

Suikaloi kaali ja sipuli. Laita vettä kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan, heitä joukkoon pari ruokalusikallista suolaa.

Nosta paistinpannu kuumenemaan hellalle. Lorauta pannulle öljyä, lisää nokare voita ja kuullota punakaali sekä sipuli. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja tilkalla omenaviinietikkaa. Lisää hapankaali ja anna hautua hiljakseen.

Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente eli napakan kypsää, valuta vesi pois. Kumoa pasta paistinpannulle tai tarjoilukulhoon ja sekoita kaalipaistos siihen. Murenna fetajuusto päälle ja tarjoa lehtikaalipeston kanssa.

Lehtikaalipesto

100 g lehtikaalia
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen paahdettuja auringonkukansiemeniä
50 g parmesaania
1 ½–2 dl öljyä
suolaa ja mustapippuria
tilkka sitruunamehua

Revi lehtikaali irti ruodeistaan ja laita basilikanlehtien kanssa kulhoon. Lisää öljy, raastettu juusto, siemenet sekä sitruunamehu ja aja sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa artikkeli