neljälle–kuudelle

2–3 porkkanaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 fenkoli
1 1/2 litraa kasvislientä
200 g voipapuja
200 g keitettyjä härkäpapuja
200 g pakasteherneitä
tilkka öljyä
suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko kasvikset kauniiksi, suunmukaisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset öljytilkassa, mausta ja lisää kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, älä anna pehmetä liikaa.

Lisää lopuksi pavut ja herneet. Tarjoa peston ja hyvän leivän kanssa.

Pesto

100 g parmesaania, pecorinojuustoa tai mustaleimaa
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 punttia persiljaa
1 valkosipulinkynsi
100 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

Raasta tai paloittele juusto. Laita kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta kulhoon tai tehosekoittimeen. Käynnistä sauva- tai tehosekoitin ja ala kaataa öljyjä hitaasti ainesten päälle, kunnes tahna on paksua, mutta notkeahkoa. Peston voi tehdä myös käsin huhmareessa.

Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa tai leivän päällä.

PERTTU PAULASTO

Jaa artikkeli