Yksi marinadi, kolmet vartaat.

Lihaisat

neljälle
500–600 g naudan ulkofileetä
4–6 varrastikkua

marinadi
2 rkl soijaa
4 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 tl chilirouhetta
kourallinen tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu

VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa liha noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota lihakuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.

MARINOINTI
Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Suruuttele sileäksi. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta.

GRILLAA nopeasti kuuman grillin ritilällä tai parilalla.

Kasvisten ystäville

neljälle
8–10 varrastikkua
1 kesäkurpitsa
200 g kuningasosterivinokkaita tai herkkutatteja

VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa kasvikset ja sienet noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.

MARINOINTI JA VALMISTUS
Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen.

Kanaisat

neljälle
500–600 g broilerin maustamatonta paistileikettä
4–6 varrastikkua

VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi. Pujota puolikkaat vartaisiin useammasta kohtaa toukkamaisesti kiemurtaen. Nosta vartaat leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.

MARINOINTI JA VALMISTUS
Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen, mutta varmista kypsyys ennen tarjoamista: kypsän linnun lihasneste valuu veitsellä pistettäessä kirkkaana.

Jaa artikkeli