Hyvänmielenmatka ja välimerellinen ilmasto, syvänsininen järvi, kaukana siintävät vuoret, oliivipuut ja palmut! Mielenkiintoiset retket vievät kauniin Gardajärven kuvauksellisiin maisemiin, romanttiseen Veronaan sekä historialliseen Bergamoon. Yhteisillä aterioilla lukijamatkalaiset nauttivat italialaisen keittiön antimista ja maistelevat paikallisia viinejä. Matkalla on mukana Kodin Pellervon edustaja.

Lentoaikataulut Norwegian:

Helsinki-Bergamo D82940 klo 17.45–19.40
Bergamo-Helsinki D82941 klo 19.55–23.45

Torstai 3.10. lento Helsinki-Bergamo

Norwegianin reittilento Helsingistä Bergamoon, jossa bussi ja opas vastassa lentokentällä. Kuljetus Gardajärven eteläosaan, vilkkaaseen Desenzanon kaupunkiin, joka on suurin järven rantakaupungeista. Saapuminen hotelliin noin klo 21 mennessä. Yhteinen pizzaillallinen juomineen hotellin läheisessä ravintolassa. 
Ateriat: illallinen

Perjantai 4.10. Eteläinen Gardajärvi 

Gardajärvi on yksi Italian kauneimmista järviseuduista. Maisemat ovat monipuoliset, etelässä järvi levittyy monien kilometrien mittaisena, luonto on äärettömän kaunista; täällä viihtyvät sypressit, palmut, oliivipuut, sitruspuut, oleanterit, ihmeköynnökset… Järven ympärillä ovat pienet, maalaukselliset kylät ja Scala-suvun aikoinaan rakentamat linnat.

Aamiaisen jälkeen kävellään linjalaivan lähtölaiturille oppaan kanssa ja suunnataan laivalla ihastuttavaan Sirmioneen, johon roomalaiset aikanaan ihastuivat. Sirmionen niemimaalla on edelleen roomalaisten kylpylöiden raunioita, ja kylpyläperinne on jatkunut meidän päiviimme asti kuumien lähteiden ansiosta! Myös kuuluisa oopperalaulaja Maria Callas asui osittain Sirmionessa Italian vuosinaan. Sirmionesta jatketaan edelleen matkaa linjalaivalla, nyt kohti Gardan pikkukaupunkia. Ihaillaan järven samettista pintaa ja pikkukyliä laivasta käsin. Gardassa nautitaan yhteinen lounas, jonka jälkeen omaa aikaa kierrellä ja tehdä ostoksia. Iltapäivällä klo 16.00 bussikuljetus takaisin Desenzanoon ja hotellille. Ilta vapaa. 
Ateriat: aamiainen, lounas

Lauantai 5.10.2024 Romeon ja Julian Verona 

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Romeon ja Julian kaupunkia, Veronaa! Tutustutaan kaupunkiin kävellen oman oppaan ja paikallisoppaan johdolla. Aloitetaan Piazza Bra’lta, joka on kaupungin sydän ja jossa sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri, oopperoiden esityspaikka. Keskiaikaiset kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, niinpä kierroksella nähdään myös Julian parvekke ja Romeon kotitalo ulkoapäin. Kierroksen jälkeen lounas melkein Arenaa vastapäätä Liston 12 -ravintolassa. Lounaan jälkeen hieman omaa aikaa tehdä ostoksia ennen paluuta Desenzanoon. Ilta vapaa.
Ateriat: aamiainen, lounas

Sunnuntai 6.10. Ihastuttava Bergamo, lento Bergamo-Helsinki 

Aamiaisen jälkeen pakataan matkalaukut bussiin ja lähdetään kohti Bergamon kaupunkia. Ensin tutustutaan  modernimpaan alakaupunkiin kävellen pääkatua pitkin kohti ”funicolarea” eli vuorta pitkin menevää raitiovaunua, joka vie meidät Bergamon vanhaan sydämeen, eli yläkaupunkiin. Bergamon vanhakaupunki on oikea helmi, viehättävä muurien ympäröimä kaupunki kukkulan päällä, täynnä pieniä katuja ja kujia, aukioita, kahviloita ja kauppoja. Vanhan kaupungin keskustassa sijaitsee Piazza Vecchia –aukio ja sen vieressä tuomiokirkkoaukio ja Bergamon vanhan kaupungin suurimmat nähtävyydet: erittäin kaunis tuomiokirkko Duomo, Santa Maria Maggioren kirkko (jossa Donizettin hauta), ja pittoreskit Cappella Colleoni –kappeli sekä kastekappeli Battistero. Koko kaupunkikierros kävellen. 
Yhteinen lounas kaupunkikierroksen jälkeen yläkaupungissa. Lounaan jälkeen hieman omaa aikaa kunnes paluu funicolarella alakaupunkiin ja bussikuljetus Bergamon Orio al Serion lentokentälle. Iltalento Bergamosta Helsinkiin.

Ateriat: aamiainen, lounas

Hotelli:

BONOTTO***
Via Antonio Gramsci, 40 – 25015 Desenzano Del Garda.
www.bonottohoteldesenzano.it

Noin 200 metriä rantakadulta sijaitseva siisti ja viihtyisä turistiluokan hotelli, jossa 46 huonetta. Kaikissa huoneissa ilmastointi, minibaari, tv, wifi-internetyhteys, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Aamiaissali hotellin ylimmässä kerroksessa, josta upea näkymä Desenzanoon ja Gardajärvelle. Buffet-aamiainen. Parkettilattiat tai kokolattiamatto.  Hotellissa myös kattoterassi, baari, tv-huone/lukusali, hissi.

Matka-ajankohta ja hinta:

3.-6.10.2024 (to-su) 1395 €

Hintaan sisältyy: 

 • Norwegianin reittilennot Helsinki-Bergamo-Helsinki veroineen
 • matkatavarat ruumaan 1 x 23 kg/hlö
 • majoitus kahden hengen huoneessa hotelli Bonotto ***
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä muut matkaohjelman mukaiset kuljetukset bussilla, laivalla ja funicolarehissillä
 • hotelliaamiaiset, 3 lounasta, 1 illallinen (ruokajuomineen)
 • matkaohjelman mukainen retkiohjelma: laivaretki Sirmioneen ja Gardaan, Veronan ja Bergamon kävelykierrokset, sisäänpääsymaksut Bergamossa kirkkoon ja yhteen kappeliin
 • korvakuulokkeet matkan ajan
 • suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä  
 • Italian turistivero

Lisämaksusta:

 • yhden hengen huonelisä 220 € (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone)
 • liittymälennot muualta Suomesta

VARAUKSET: MATKA-AGENTIT, puh. 09 2510 2080, myynti@matka-agentit.fi
matka-agentit.fi/matkakalenteri

TÄRKEÄÄ!

ERIKOISRUOKAVALIOT 
Ilmoitathan erikoisruokavaliosta ja ruoka-aineallergioista jo matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään kuukautta ennen lähtöä! Paikan päällä erikoisruokavalioiden/allergioiden ilmoittaminen ei enää onnistu. Huomioithan, että erikoisruokavalioita ei voida taata, sillä joissakin kohteissa niiden toteuttamismahdollisuudet ovat rajalliset.

LASKUT JA VAHVISTUS 
Matkavaraus on voimassa, kun ennakko- ja loppumaksut ovat maksettu eräpäivään mennessä. Muista käyttää viitettä. Tarkistathan, että laskussa/vahvistuksessa ovat oikeat tiedot: lähtöpäivä, kohde ja nimet oikein (samat kuin passissa/henkilökortissa). Matkadokumentteihin tulee merkitä se nimi, joka on ensimmäisenä passissa/henkilökortissa sekä sukunimi kokonaisuudessaan. Huomioithan myös, että väliviivalliset nimet tulee ilmoittaa kokonaisuudessaan. Nimenkorjaukset lipunkirjoituksen jälkeen ovat maksullisia!

MATKADOKUMENTIT 
Matkadokumentit (matkaohjelma ja lentoliput) lähetetään noin kaksi viikkoa ennen lähtöä sähköpostitse.

MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI TAI HENKILÖKORTTI)
Matkustusasiakirjoja ovat passi ja henkilökortti. Suomen kansalaisena voit käyttää passin sijasta matkustusasiakirjana henkilökorttia EU-maihin ja Schengen-maihin matkustaessasi. Tarkistathan passin/henkilökortin maakohtaisen voimassaolovaatimuksen hyvissä ajoin ennen matkaa. Tarkistathan myös, että passi/henkilökortti on ehjä ja voimassa! Maakohtaiset passien voimassaolovaatimukset, viisumiohjeet ja matkustustiedotteet löydät Ulkoasiainministeriön sivuilta www.formin.fi. Muiden kuin Suomen kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.

MINIMIMATKUSTAJAMÄÄRÄ 
Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 20 matkustajaa.

MATKAEHDOT 
Matkoilla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien Lisä- ja Erityisehtoja.

MATKAVAKUUTUS
Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Matkustajan on tarkistettava vakuutusturvansa. Suosittelemme matkavakuutusta peruutusturvaehdoin. Matkavakuutus on syytä tehdä heti matkavarauksen jälkeen peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta.

RAJOITTEET 
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalla ei ole esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, retkillä kävellään.

Jaa artikkeli