VOLGA VIE VENÄJÄN SYDÄMEEN

Kodin Pellervon lukijamatka Pietarista Moskovaan vie moniin elämyksiin, tutkimusmatkalle menneisiin vuosiin ja katsastamaan uutta Venäjää. Risteilemme Nevaa, Syväriä ja Volgaa pitkin vanhan Venäjän sydämeen.

Matkalla ihailemme kesäisen Karjalan kauneimpia maisemia. Ääniseltä laiva suuntaa kohti Volgaa, maanosamme pisintä ja mahtavinta jokea. Yli 3 600 kilometrin mittainen joki saa alkunsa Valdain kukkuloilta, ja laskee kauas Kaspianmereen. Jokireitillä pääsemme tsaarinajan tunnelmiin ja hämmästelemään neuvostoajan muistoja.

Risteilyllä on luennoitsijavieraana kenraali Gustav Hägglund. Matkan aikana konsertoivat oopperalaulaja Heikki Orama, taiteilija Päivi Mäkinen sekä kapellimestari Tapani Puranen.

Keskiviikko 29.6.
Lähtö aamulla tilausajobussilla Suomesta kohti Pietaria. Majoittuminen risteilyalus ms St. Petersburgiin. Matka Nevaa pitkin Laatokalle ja Syvärille alkaa.

Torstai 30.6.
Syvärillä. Pysähdymme Syvärin kylässä, josta mahdollisuus vierailla Aleksanteri Syväriläisen luostarissa (lisämaksu 34 €, varaus jo Suomessa). Iltamyöhällä laivan eteen avautuu jo Aänisen aava ulappa.

Perjantai 1.7.
Yö eteläisellä Äänisellä. Suuntaamme kohti etelää, Volgan-Baltian kanavaa ja Äänisen ja mahtavan Volgan yhdistävää jokien, kanavien, patojärvien ja sulkujen pirstomaa reittiä. Laiva rantautuu Vytegran kaupungissa, jossa on mahdollisuus tehdä kävelyretki maissa.

Lauantai 2.7. 
Pysähdymme Goritsyssa ja vierailemme historiallisessa Kirillo-Belozerskin luostarissa ja sen ikonimuseossa. Luostari on perustettu 1300-luvulla, ja vanhoja kirkkoja ympäröivät mahtavat muurit. Ikonimuseossa on Venäjän vanhimpia ikoneja.

Sunnuntai 3.7.
Rybinskin tekojärvi on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin. Se peittää Volgan ja sen sivujokien Sheksnan ja Mologan yhtymäkohdan. Valtavan järven rakennutti aikanaan Josif Stalin, veden alle jäi mm. historiallinen Mologan kaupunki. Jatkamme kohti Jaroslavlin kaupunkia Volgan ja Kotorosl-joen yhtymäkohdassa. Jaroslavl on Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Kaupungin perusti Kiovan ruhtinas Jaroslavl I Viisas. Kaupungin keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Jaroslavlissa tehdään kiertoajelu ja kävelyretki, sekä vieraillaan loisteliaassa Ilja Profeetan kirkossa.

Maanantai 4.7.
Pysähdymme Volgan rannalla ikivanhassa Uglichin kaupungissa. Tässä Venäjän kultaiseen kehään kuuluvassa ikivanhassa kaupungissa on Kreml, jonka vanhimmat osat ovat 1400-luvulta. Vierailemme Kremlin alueella ja koristeellisessa Pyhän Demetrios Verisen kirkossa.

Tiistai 5.7.
Laivamme lipuu Moskovan kanavan ja monien sulkujen kautta Venäjän pääkaupunkiin Moskovaan. Miljoonakaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ihaillaan kiertoajelulla, Punaisella Torillakin pistäydytään. Illalla nousemme Tolstoi-yöjunaan.

Keskiviikko 6.7. 
Saavumme Suomeen. Juna pysähtyy Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkurilassa ennen Helsinkiä.

Risteilyalus ms St. Petersburg risteilee Pietarista Moskovaan. Laivalla on 4 hyttikantta ja aurinkokansi. Hyttipaikkoja on 300. Kaikissa hyteissä on ikkuna (D-kannella pieni pyöreä ”laivanikkuna”, joka voidaan peittää luukulla kovalla tuulella) sekä pieni wc, jossa on suihku. Hyteissä on kokolattiamatot. Aluksella on ruokasali, baareja, matkamuistomyymälä, kokous- ja konserttisali ja ensiapuhuone. Laivalla ei ole hissiä.
Laivan pituus on 125 ja leveys 17 metriä.

Hyttiluokat ja hinnat/henkilö:
Yläkansi (A-kansi):
A1: yhden hengen hytti 1 625 €
A2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1 515 €
Keskikansi (B-kansi):
B1: yhden hengen hytti 1 515 €
B2P: kahden hengen hytti, vuoteet päällekkäin 1 150 €
B2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1 415 €
BSEMI: Semilux-hytti kahdelle (parivuode) 1 625 €
Sisääntulokansi(C-kansi):
C2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1 195 €
Alakansi (D-kansi):
D3: kolmen hengen hytti, erilliset alavuoteet 885 €
D2: kolmen hengen hytti kahden käyttöön 1 095

Hintaan sisältyvät bussikuljetus tilausajobussilla Suomesta Pietariin (alkaen Haminasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Imatralta, Karhulasta, Kouvolasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Loviisasta, Nuijamaalta, Parikkalasta, Porvoosta, Riihimäeltä ja Vaalimaalta); junamatka Moskovasta Suomeen 2. luokan neljän hengen makuuvaunuosastossa; risteily valitussa hyttiluokassa; täysihoito laivalla; tutustumiskäynnit Goritsyssa, Jaroslavlissa, Uglichissa ja Moskovassa suomea puhuvan oppaan/matkanjohtajan johdolla; kulttuuri- ja viihdeohjelma laivalla; Matka-Agenttien edustajan, ja paikallisten suomea puhuvien oppaiden palvelut laivamatkan ajan; viisuminhankinta Suomen kansalaisille. Kodin Pellervon päätoimittaja Teemu Pakarinen on lehden edustajana mukana matkalla.

Alustavat bussireitit Pietariin: 1) Turku-Salo-Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Hamina-Vaalimaa-Pietari 2) Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Lahti-Kouvola-Vaalimaa-Pietari 3) Joensuu-Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Nuijamaa-Pietari.

Lisämaksut: 30 €/hlö Joensuusta, Salosta, Tampereelta, Turusta bussiin nouseville; 85 €/hlö junamatka Moskova-Suomi 1. luokan kahden hengen makuuvaunuosastossa; 30 €/hlö bussimatka paluumatkalla Vainikkala-Joensuu; 30 €/hlö bussimatka paluumatkalla Lahti-Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere; 30 €/hlö bussimatka paluumatkalla Helsinki-Salo-Turku.

Huom! Yksinmatkustavan on varattava laivalla yhden hengen hytti, junamatkalla ei yhden hyttejä ole saatavilla. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Jaa artikkeli