Lähde ainutlaatuiselle matkalle Etelä-Englantiin – matkalle, joka tarjoaa unohtumattoman seikkailun puutarhojen ja historian parissa. Reittien varrelle mahtuvat vierailut upeissa kartanoissa ja niiden lumoavissa puutarhoissa sekä tutustuminen Oxfordin historialliseen yliopistokaupunkiin. Luvassa on myös vierailu viinitilalla, tutustuminen TV-sarja Downton Abbeyn kuvauspaikkoihin ja Winchesterin katedraalikaupunkiin. Matka huipentuu vierailuun Jane Austenin kotimuseossa ja Stonehengen mystisellä kiviympyrällä. Matkalla on mukana suomenkielinen opas koko Englannissa kiertelyn ajan. Tartu tilaisuuteen ja liity mukaan iloiseen joukkoon kokemaan jotakin täysin uutta.

Matkaohjelma

Lauantai 4.5.

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08.00 ja saapuu Lontooseen klo 09.10. Bussikuljetus Woodstockin kylään, jossa vieraillaan maan kuuluisimman pääministerin Winston Churchillin syntymäpaikassa Blenheimin palatsissa. Tämä 1700-luvulla rakennettu upea barokkilinna on yksi maan suurimmista ja se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Pääsemme tutustumaan upeisiin saleihin ja makuukammareihin, sekä valtavaan puutarhaan. Yhteinen lounas. Oxfordissa majoitumme Mercure Eastgate Oxford hotelliin ja nautimme tervetuloillallisen.

 

Sunnuntai 5.5.

Aamupäivällä tutustumme Oxfordin kaupunkiin. Saarivaltion akateemisen ja kulttuurillisen eliitin opinahjo, Oxfordin yliopisto koostuu 43 erillisestä collegesta, joista suurin ja tunnetuin on 1300- luvulla perustettu Christ Church College. Kaikkia collegeja palvelee Harry Potter filmeistä tunnettu (old) Bodleian Library -kirjasto, joka on lajissaan Euroopan vanhin. Lounaan jälkeen siirrymme Buckinghamshiren maakunnassa sijaitsevalle Waddesdon Manor – renesanssikartanolle. Tämä upea paroni Ferdinand de Rothschildin rakennuttama ‘château’ on täynnä taidetta ja antiikkia. Alice de Rothschildin 1800-luvun lopussa luoma puutarha, Eythrope, on vaatimattomat 24 hehtaaria ja siellä tuotetaan mm. kaikki kartanon kukat. Keittiökartanon puolelta löytyy hedelmäpuita ja yrttitarha.

 

Maanantai 6.5.

Päivä alkaa valokuvaustauolla Bamptonin kylässä. TV-sarjan Downton Abbey:n ystäville kylä on tuttu sarjan Downtonina. Matka jatkuu Bluestonen viinitilalle, Wiltshiren maakuntaan. Viinitilalla nautimme kevyen lounaan, teemme opastetun kierroksen ja tietenkin maistamme tilan tuottamaa viiniä. Istutukset koostuvat Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier rypäleistä, joista perinteisesti valmistetaan samppanjaa. Saavumme Winchesteriin myöhemmin iltapäivällä ja majoitumme Winchester Royal Hotelliin.

 

Tiiistai 7.5.

Winchesterin katedraalikaupunkiin tutustumme kävellen oppaan johdolla. Tämä roomalaisten perustama, 45 000 asukkaan pikkukaupunki oli keskiajalle asti koko saarivaltion tärkein kaupunki ja sen tunnetuin maamerkki on upea, v. 1079 rakennettu katedraali, jonka kirkkolaiva on Euroopan pisin. Seuraava tutustumiskohde on Great Hall – kaikki mitä mahtavasta Winchesterin linnasta on enää jäljellä. Sen kuuluisan pyöreän pöydän ääressä kuningas Arthurin kerrotaan kokoontuneen ritariensa kanssa.  Yhteisen lounaan jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin.

Vinkki: Katedraalissa on maanantaista lauantaihin (klo 17:30) iltavesper, jossa saa kuulla kuorolaulua – halukkaat voivat mennä sinne omatoimisesti. 

                             

Keskiviikko 8.5.

Päivän ensimmäiseen vierailukohde on Heale Garden. Tämä mielenkiintoinen puutarha vanhan kivimuurin kätkössä on parhaimmillaan juuri keväällä, jolloin magnoliat kukkivat ja siihen kuuluu mm. japanilainen puutarha. Paikan loi 1900-luvun alussa silloinen omistaja Mr Greville, yhdessä maan tunnetuimman puutarhadesignerin Harold Ainsworth Peton kanssa. Tutustumme kauniiseen Bathin kaupunkiin, jonne Roomalaiset rakensivat kylpylän kolmen kuuman lähteen ympärille. Kuumien lähteiden ajateltiin auttavan moniin vaivoihin. Suurin osa kaupungin näyttävästä arkkitehtuurista on 1700-luvulta ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kävelykierroksella opas kertoo kaupungista ja sen historiasta. Yhteisen lounaan jälkeen ehdimme vielä Salisburyn tasangolla sijaitsevalle Stonehengen kiviympyrälle, joka on kolmen eri ajanjakson aikana rakennettu mystinen komposiittirakenne. Paluu Winchesteriin ja yhteinen illallinen.

Torstai 9.5.

Viimeinen päivä alkaa vierailulla Mottisfont Abbey -puutarhassa. Mottisfontin kartano rakennettiin keskiaikaisen luostarin raunioille ja sen maailmankuulu ruusutarha on juuri touko-kesäkuussa parhaimmillaan. Aikaa jää myös vierailla itse kartanossa, jossa on upea taidekokoelma.

Kevyen lounaan jälkeen vierailemme kirjailija Jane Austenin kotimuseossa. Hänen tunnetuimpia klassikkoteoksiaan ovat Ylpeys ja Ennakkoluulo, Emma, sekä Järki ja Tunteet. Museossa on kokoelma kirjoja, kirjeitä, tekstiileitä, koruja ja huonekaluja hänen ajaltaan ja talon puutarha on tyypillinen englantilainen mökkipuutarha. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 18.10, saapuen perille klo 23.00.

MATKAKOHDE: Iso-Britannia
MATKAN AJANKOHTA: 4.-9.5.2024
MATKAN HINTA: 2390 €/hlö/2hh

Hintaan kokonaishintaan sisältyy:

– lentomatka Finnairin reittilennoilla
– matkalaukku 23 kg/hlö + käsimatkatavara 8 kg/hlö
– majoitus kahden hengen huoneessa Oxfordissa ja Winchesterissä
– aamiaiset hotellissa
– 6 x lounas (sis. pöytävesi), 2 x illallinen (sis. pöytävesi, sekä yksi viini/olut/siideri tai virvoitusjuoma per hlö)
– matkaohjelmassa mainitut tutustumiskohteet, kiertoajelut ja kävelykierrokset
– suomenkielinen opas kohteessa ryhmän mukana matkan ajan
– Pellervo-lehden edustaja mukana koko matkan ajan
– verot ja palvelumaksut

Lisämaksusta

– yhden hengen huone 590 €/hlö
– vapaaehtoiset tipit oppaalle ja kuljettajalle

 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa matkalle vaadittavat matkustusasiakirjat.

Varaukset www.pohjolanmatka.fi/teemamatkat tai Pohjolan Matka, puh. 0201 303 303 tai sähköpostilla myynti@pohjolanmatka.fi . Palvelumaksu 12 eur/varaus; nettivaraukset palvelumaksutta. 

Tervetuloa mukaan!

Jaa artikkeli