Lämpimästi tervetuloa Pellervo-lehtien lukijamatkalle pyhiinvaeltajien suosimaan, Espanjan luoteisosassa sijaitsevaan Santiago De Compostelaan. Matkan aikana tutustumme alueen maatalouteen sekä muihin paikallisiin elinkeinoihin ja nähtävyyksiin. Tämä matka houkuttelee sinut irrottautumaan rutiineistasi ja toteuttamaan osan kuuluisasta vaellusreitistä.

Matkaohjelma

SU 24.10. | Portugali, suomalainen maatila

Lufthansan lento Müncheniin 6:15–07:45. Koneen vaihto ja lento Portugaliin Porton lentokentälle 8:25–10:20. Kentältä ajamme suoraan vierailulle suomalaisomisteiselle tilalle. Nautimme maittavan perinteisen maalaislounaan, joka katetaan sään salliessa puutarhaan. Illaksi majoitumme Porton alueella sijaitsevaan Vila C -hotelliin. Nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.

MA 25.10. | Espanja. Kalastajakylä, viinitila, Santiago De Compostela

Lähdemme Espanjan puolelle, kohti Santiago de Compostelan kaupun-kia. Tutustumme Cambadoksen kalastajakylään, joka tunnetaan vanhasta kaupungistaan ja dramaattisesta Santa Mariña Dozon -kirkon raunioista keskellä hautausmaata. Vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme tilan tuotteita. Vierailun jälkeen suuntaamme kohti Santiago de Compostelaa, Galician itsehallintoalueen pääkaupunkia. Majoitumme Virxe de Cerca -hotelliin, jonka jälkeen vapaata aikaa levätä tai tutustua kaupunkiin yhteiseen illalliseen saakka, joka nautitaan hotellissa.

TI 26.10. | Patikointiretki pyhiinvaellusreitillä, kartanovierailu

Patikoimme oppaamme kanssa historiallisella pyhiinvaellusreitillä sen tunnetuinta reittiä (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Patikoinnin pituuden voi valita 5–9 km välillä. Patikoinnin jälkeen nautimme perinteisen lounaan paikallisten suosimassa lounasravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme vielä galicialaisiin perinteisiin ennen kuljetusta takaisin hotelliin. Vierailemme paikallisessa kartanossa, sen puutarhoissa ja pienessä museossa. Vierailun jälkeen kuljetus takaisin hotelliin, jonka jälkeen vapaata aikaa levätä tai tutustua kaupunkiin.

KE 27.10. | Santigo De Compostela kaupunkikierros, luomutila

Opastettu kävelykierros Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa kulkien sen viehättäviä ja kapeita katuja pitkin. Kierroksen aikana ihailemme vanho-ja palatseja ja upeita puistoja, tutustumme Obradoiro-aukioon ja sen ym-pärillä oleviin historiallisiin rakennuksiin. Tutustumme kaupungin kuuluisaan kauppahalliin (Mercado de Abastos), jossa myydään paikallisia tuotteita. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme lounaan. Iltapäivällä lähdemme opas-tetulle vierailulle paikalliselle luomutilalle, jossa myös maistelemme tilan tuotteita. Ilta vapaata aikaa.

TO 28.10. | Maailmanlopun rannikko, patikkaretki

Lähdemme tutustumaan Kuoleman ja maailmanlopun rannikkoon (Coast of Death ja Finisterre), josta löytyy ehkä Galician jylhimmät maisemat. Panoraamareittimme tarjoaa ihastuttavia rannikkomaisemia, pieniä kalastajakyliä kuvauksellisine ja kapeine katuineen, romaanisia ja goottilaisia kirkkoja, ja lopuksi keskiaikaisen pyhiinvaelluksen päätepisteen Finisterren Atlantin rannalla. Tutustumme alueeseen kevyen patikoinnin aikana sekä tilausbussista. Lounaan jälkeen paluu Santiago de Compostelaan, jossa ilta omaa aikaa.

PE 29.10. | Kalastajakylä, pieni patikka, jokiristeily

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme hotellimme ja suuntaamme Portugaliin. Matkan varrella tutustumme vielä Rias Bajasin luontoon ja paikalliseen tärkeään elinkeinoon. Halukkaat voivat patikoida oppaan kanssa (picnic-eväät otetaan mukaan hotellista), jonka jälkeen teemme jokiristeilyn (säävaraus). Jokiristeilyn ai-kana tutustumme Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn. Risteilyn aikana saamme myös maistiaiset. Hetki vapaata aikaa, jonka jälkeen matka jatkuu Portugalin puolelle, jossa majoittaudumme viimeisen yön. Majoittautuminen hotelliin, joka jälkeen vapaata aikaa levätä tai tutustua vielä kaupunkiin. Jäähyväisillallinen hotellissa.

LA 30.10. | Kotimatka

Aamiainen ja kuljetus lentokentälle. Lufthansan lento Münchenin kautta Helsinkiin kello 11:05–14:50/15:30–18:55.

MATKAKOHDE: Portugali ja Espanja
MATKAN AJANKOHTA: 24.–30.10.2021 (su-la)
MATKAN HINTA: 1 680 €/hlö/2hh

Matkan kokonaishintaan sisältyy:

  • Edestakaiset lennot turistiluokassa + yksi ruumaan menevä matkalaukku
  • Pellervo-lehtien edustaja mukana matkalla koko matkan ajan
  • Suomalainen ammattiopas ryhmän mukana Portugalissa ja Espanjassa
  • Majoitus turistitason hotelleissa aamiaisella
  • Matkaohjelmassa mainitut ruokailut: hotelliaamiaiset, 4 x lounas, 3 x illallinen ja 2 x kevytlounas/eväspaketti
  • Matkaohjelmassa mainitut vierailut/tutustumiset ja maistiaiset
  • Ruokailujen yhteydessä ruokajuoman (talon viini/vesi), lukuun ottamatta päätösillallista
  • Lisämaksusta yhden hengen huone 320 €/hlö

ILMOITTAUTUMISET 20.8.2021 MENNESSÄ verkkokaupassa www.kontiki.fi tai ilmoittautumiset@kontiki.fi

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 26. Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd.

Jaa artikkeli