ISLANNIN KEVÄÄN VALOON

Matkaajan edessä avautuvat laajat laavakentät, geysirit ja vesiputoukset, meri. Islanti kaikkineen on merkillinen yhdistelmä tulta ja jäätä, eikä keväisen valon outoa voimaa voi unohtaa.

Maanantai 19.3.
Icelander Airin lento Helsingistä Keflavikiin klo 14.20–15.55. Bussikuljetus Reykjavikiin ja majoittuminen kaupungin keskustassa hotelli Reykjavik Centrumiin***. Tervetuliaisillallinen.

Tiistai 20.3.
Aamiainen. Kiertoajelu. Tutustumme maailman pohjoisimman pääkaupungin nähtävyyksiin: rantakatu kalasatamineen, ydinkeskusta, asumishistorian ulkoilmamuseo, Perlanin näköalatorni, Hallgrimurin kirkko, Asmundurin veistospuisto, uusi ja arkkitehtonisesti kiinnostava konserttitalo. Päädymme ratsastusnäytökseen hevostilalle, missä meille tarjoillaan maukas keittolounas. Kiinnostuneet voivat sopia tallin kanssa ratsastusajasta.
Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle valasretkelle, varaukset matkanjohtajalle paikan päällä. Hanskat, pipot ja kamerat mukaan! Alukselta saa lainaksi lämpöhaalareita ja huopia. Meriretki tehdään asianmukaiselle aluksella ja reissu kestää kolmisen tuntia. Tähyämme delfiinejä, pyöriäisiä, valaita sekä lunneja ja muita merilintuja.

Keskiviikko 21.3. 
Aamiainen. Kultaisen kolmion kierroksella keskeisimmät nähtävyydet ovat Gullfossin valtava vesiputous, Thingvellirin käräjäpaikka kansallispuistossa kahdella mannerlaatalla sekä Haukadalurin kiehuva geysiralue, jonka Strokkur-niminen geysir pärskäisee muutaman minuutin välein kiehuvan vesipaaden jopa 40 metrin korkeuteen. Lounaan jälkeen paalaamme Reykjavikiin. Matkalla poikkeamme Keridin kraatterille ja vielä Alafossin villatehtaan myymäläänkin. Päivän anti koostuu Islannin ja viikinkien monisäikeisestä historiasta ja komeasta luonnosta loputtomine laava-aukeineen.

Torstai 22.3.
Aamiainen. Blue Lagoon, Sininen laguuni on Islannin kuuluisin luonnonkylpylä keskellä laavakenttää. Mustat lohkareet ympäröivät maidonvalkoista mineraalipitoista ja lihaksia rentouttavaa vettä, jonka lämpötila paikoin on +35 asteen tienoilla. Kasvonsa voi naamioida hoitavalla savella ja erilaisia hoitotuotteita voi myös ostaa kylpylän kaupasta. Iltapäivällä ajamme takaisin Reykjavikiin, missä jää omaa aikaa kierrellä pikkuisen pääkaupungin kodikkailla kujilla. Lähtiäisillallisen nautimme Reykjavikin vanhimmassa ravintolassa.

Perjantai 23.3.
Aamiainen ja varhainen bussikuljetus Keflavikin kentälle. Lento Helsinkiin klo 07.45–13.10.

Matkan hinta
Matka maksaa jaetussa kahden hengen huoneessa 1 275 € / henkilö, yhden hengen huoneen lisämaksu on 180 €. Hintaan sisältyvät Icelander Airin suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki, lentokenttäverot, turva- ja matkustajamaksut, hotellimajoitus Hotelli Reykjavik Centrumissa kahden hengen huoneissa, 4 yötä, lentokenttäkuljetukset perillä, ohjelmassa mainitut retket sisäänpääsymaksuineen, ohjelmassa mainitut ateriat (ruokajuomat jokainen maksaa itse), suomenkielinen opastus retkillä, varaus- ja viestintäkulut.
Matkavakuutus ei sisälly hintaan.

Matkavaraukset: Kouvolan Matkatoimisto (05) 744 3100.
Kodin Pellervossa lisävalaistusta antaa toimituspäällikkö Anna-Liisa Huhtala-Fiskarsn (09)4767 5517, 040 590 5332.

Jaa artikkeli